Palec nahoru
0
Palec dolu
0
0
Vyzkoušej recept
Celkový čas: 50 minut
Doba přípravy: 20 minut
Doba vaření: 30 minut
Autor:
Hodnost: Rozkoukávám se (37%)
ID receptu: 63711

Ingredience

60 g Cukr ovocný - Fruktoza
750 g Jahody zahradní
1 ks Kypřicí prášek do pečiva
350 ml Mléko polotučné
150 g Mouka celozrnná špaldová
150 g Mouka špaldová
230 g Máslo čerstvé
50 g Stolní sladidlo Sladký polibek
6 ks Vaječný bílek slepičí
6 ks Vaječný žloutek slepičí
Na vymazání
20 g Máslo čerstvé
2 polévková lžíce Pšeničná mouka hrubá

Nutriční hodnoty jedné porce

36% Kalorie 712 kcal
Kilojoule 2 979kJ
17% Sacharidy 62 g
60% Tuky 45 g
4% Sodík 84 mg
31% Bílkoviny 17 g

Diabublanina postup přípravy receptu:

1

Plech s vysokým okrajem vymažeme máslem a vysypeme moukou, troubu předehřejeme na 170 °C. Jahody opláchneme a necháme okapat.

2

V míse utřeme změklé máslo s cukrem, přidáme žloutky a vymícháme do pěny. Po částech přimícháváme vlažné mléko a mouku, v níž jsme rozmíchali kypřicí prášek. Na závěr zlehka vmícháme pevný sníh z bílků.

3

Těsto vlijeme na plech, poklademe ovocem a v předehřáté troubě pečeme zhruba 30 minut.

Né, tento recept nemá fotku.

Přidej ji jako první a odměna je tvoje.
Přidat foto +5 zlaťáků

Komentáře a hodnocení

Jsi zaregistrovaný? Stačí se přihlásit, nebo zadej e-mail

Palec nahoru
0
Palec dolu
0
0
Vyzkoušej recept