Diabublanina - cítíte tu vůni? Zkuste si uvařit chuťovku podle receptu s fotkami. Za 50 minut podáváme. Máte hlad? Jdeme na to!
- Sdílet na Facebook
-
Sdílet na Pinterest
- Uložit si recept
- Poslat e-mailem
- Tisknout
- /
- /
- Diabublanina
Celkový čas: | 50 minut |
---|---|
Doba přípravy: | 20 minut |
Doba vaření: | 30 minut |
Autor: | Haas |
---|---|
Hodnost: | Rozkoukávám se (42%) |
ID receptu: | 63711 |
Kategorie: | Třená těsta |
Ingredience
60 g | Cukr ovocný - Fruktoza |
750 g | Jahody zahradní |
1 ks | Kypřicí prášek do pečiva |
230 g | Máslo čerstvé |
350 ml | Mléko polotučné |
150 g | Mouka celozrnná špaldová |
150 g | Mouka špaldová |
50 g | Stolní sladidlo Sladký polibek |
6 ks | Vaječný bílek slepičí |
6 ks | Vaječný žloutek slepičí |
Na vymazání | |
---|---|
20 g | Máslo čerstvé |
2 polévková lžíce | Pšeničná mouka hrubá |
Nutriční hodnoty jedné porce
Uhlovodany | 38g |
---|---|
Cholesterol | 426,0mg |
Draslík | 491,2mg |
Vláknina | 5g |
Vitamín A | 447,6mg |
Vitamín B6 | 0,2mg |
Vitamín B12 | 0,0mg |
Vitamín C | 73,5mg |
Vitamín E | 1,1mg |
Vápník | 0,0mg |
Železo | 47,7mg |
Hodnoty jsou vztaženy na jednu porci. DDD (doporučená denní dávka) je založena na průměrných hodnotách pro dospělého člověka o váze 70kg z vyhlášky č. 225/2008 Sb.
Suroviny Cukr ovocný - Fruktoza, Jahody zahradní, Kypřicí prášek do pečiva, Vaječný bílek slepičí, Vaječný žloutek slepičí mají zadané všechny známé hodnoty.
Suroviny Máslo čerstvé, Mléko polotučné, Mouka celozrnná špaldová, Mouka špaldová, Máslo čerstvé mají zadané pouze základní hodnoty. Výpočty nutriční tabulky, nemusí souhlasit se skutečností.
Suroviny Stolní sladidlo Sladký polibek, Pšeničná mouka hrubá nemají zadané kompletní nutriční hodnoty. Výpočty nutriční tabulky nemusí souhlasit se skutečností.
Diabublanina postup přípravy receptu:
1 | Plech s vysokým okrajem vymažeme máslem a vysypeme moukou, troubu předehřejeme na 170 °C. Jahody opláchneme a necháme okapat. |
2 | V míse utřeme změklé máslo s cukrem, přidáme žloutky a vymícháme do pěny. Po částech přimícháváme vlažné mléko a mouku, v níž jsme rozmíchali kypřicí prášek. Na závěr zlehka vmícháme pevný sníh z bílků. |
3 | Těsto vlijeme na plech, poklademe ovocem a v předehřáté troubě pečeme zhruba 30 minut. |