Recept

Švédský cheesecake s kardamomem

  • Švédsko
Palec nahoru
0
Palec dolu
0
0
Vyzkoušej recept
Celkový čas: 150 minut
Doba přípravy: 120 minut
Doba vaření: 30 minut
Autor:
Hodnost: Jen se vezu (33%)
ID receptu: 63713
Kategorie: Cheesecake

Ingredience

80 g Cukr krupice
1 polévková lžíce Cukr moučkový
7 g Droždí
20 ks Kardamom
200 g Marcipánová hmota surová
250 g Mascarpone
60 g Máslo čerstvé
200 ml Mléko plnotučné
465 g Mouka pšeničná hladká T 650
250 ml Smetana 33% (šlehačka)
0,5 kávová lžička Sůl
1 ks Vanilkový lusk
3 ks Vejce slepičí

Nutriční hodnoty jedné porce

33% Kalorie 654 kcal
Kilojoule 2 735kJ
27% Sacharidy 96 g
36% Tuky 27 g
5% Sodík 91 mg
30% Bílkoviny 17 g

Švédský cheesecake s kardamomem postup přípravy receptu:

1

Dvacet kardamomových tobolek nahrubo roztlučeme v hmoždíři a odstraníme z nich zelené slupky. Rozdrtíme černá semena na jemný prášek. Teplé mléko, droždí a 30 gramů krupicového cukru promícháme v konvičce na mléko a necháme na teplém místě přibližně deset minut, dokud se na povrchu nevytvoří hustá pěna.

2

Do mísy kuchyňského robotu prosejeme 460 gramů hladké mouky, přidáme sůl, dvě rozšlehaná vejce, 60 gramů másla, kardamon a promícháme. Přidáme kvásek a hnětacím hákem nízkou rychlostí 2 minuty těsto zpracováváme. Potom rychlost zvýšíme a hněteme dalších asi 8 minut. Těsto musí být vláčné a měkké. Pokud těsto hněteme ručně, bude nám to trvat asi 10 - 15 minut.

3

Do velké mísy dáme mascarpone, jedno vejce a 50 gramů krupicového cukru. Dohladka prošleháme. Rozpůlíme vanilkový lusk a semena do krému vmícháme.

4

Natlačíme rukama těsto do pekáče o rozměrech 34 x 24 cm ( pekáč napřed vytřeme tukem a vyložíme pečicím papírem )a upravíme na něj náplň. Na okrajích necháme volné místo. Naplněnou formu postavíme na teplé místo a necháme těsto kynout přibližně hodinu, objem by se měl zdvojnásobit.

5

Předehřejeme troubu na 180 °C.

6

Vložíme formu do předehřáté trouby a pečeme dozlatova asi 20 - 30 minut. Necháme vychladnout a pak dezert ostrým, zoubkovaným nožem nakrájíme na 12 čtverců.

7

Do cukrářského zdobicího sáčku s velkou trubičkou dáme šlehačku a na každém dílu dezertu vytvoříme růžičku. Ostrým nožem, nebo škrabkou na zeleninu nakrájíme tenké nudličky marcipánu a na šlehačku je nalámeme. Marcipán se lépe krájí, když ho předtím asi na 10 minut uložíme do mrazničky. Čtverce pak poprášíme moučkovým cukrem a můžeme podávat.

Poznámka

Protože je na tomto dezertu šlehačka, měl by se podávat ihned, nebo uchovávat v chladničce. měl by se spotřebovat v den přípravy.

Né, tento recept nemá fotku.

Přidej ji jako první a odměna je tvoje.
Přidat foto +15 zlaťáků

Komentáře a hodnocení

Jsi zaregistrovaný? Stačí se přihlásit, nebo zadej e-mail

Palec nahoru
0
Palec dolu
0
0
Vyzkoušej recept