Palec nahoru
0
Palec dolu
0
0
Vyzkoušej recept
Celkový čas: 135 minut
Doba přípravy: 75 minut
Doba vaření: 60 minut
Autor:
Hodnost: Jen se vezu (33%)
ID receptu: 63715
Kategorie: Cheesecake

Ingredience

50 g Cukr krupice
1 polévková lžíce Cukr moučkový
10 ml Mléko polotučné
230 g Mouka pšeničná hladká T 650
245 g Máslo čerstvé
400 g Salko
260 g Sýr krémový
500 g Tvaroh jemný
2 ks Vaječný žloutek slepičí
4 ks Vejce slepičí

Nutriční hodnoty jedné porce

22% Kalorie 440 kcal
Kilojoule 1 840kJ
10% Sacharidy 35 g
36% Tuky 27 g
4% Sodík 85 mg
25% Bílkoviny 14 g

Polský cheesecake postup přípravy receptu:

1

Konečky prstů zapracováváme 120 gramů vychlazeného másla do mouky, dokud nevznikne směs podobná jemné drobence. Přidáme cukr, dva žloutky, a lžíci smetanového sýra a rukama vypracujeme vláčné těsto. Když se nám zdá trochu lepkavé, přidáme trochu mouky, je-li naopak příliš suché, přilijeme trochu chladné vody. Takto připravené těsto zabalíme do potravinářské folie a na hodinu vložíme do chladničky.

2

Necháme těsto temperovat na pokojovou teplotu a pak je rozválíme na pomoučeném válu na plát, který odpovídá velikosti pekáče, nebo zapékací mísy. Plát vložíme do zapékací mísy ( 30 x 32 cm, vytřené tukem ) a upravíme okraje. Z přebytečného těsta uděláme kouli, kterou rozválíme a formičkami vykrájíme lístečky na zdobení.

3

Předehřejeme troubu na 170 °C. Polský twaróg ( nebo český tvaroh ) protlačíme jemným sítem do velké mísy. Přidáme 250 gramů smetanového sýra čtyři vejce, kondenzované mléko a prošleháme nahladko. Přilijeme 125 gramů rozehřátého másla za stálého míchání. Hotovou náplň upravíme na těsto a po okrajích rozložíme vykrájené lístečky, které potřeme mlékem. Vložíme do předehřáté trouby a pečeme 45 - 60 minut dozlatova. Náplň by měla být ztuhlá až na malé místo uprostřed. Po upečení vyndáme cheesecake z trouby a necháme vychladnout. Pak dezert vychladíme v chladničce.

4

Vyjmeme cheesecake z ledničky a nakrájíme ho na 14 čtverců, které poprášíme moučkovým cukrem. Můžeme doplnit ovocem, třeba meruňkami nebo kompotem.

Poznámka

Pokud pospícháme, můžeme použít kupované křehké těsto ( 375 g ). Při přípravě můžeme, ale nemusíme, použít pro dochucení třeba drobné ovoce, vanilku, nebo citronovou kůru.

Né, tento recept nemá fotku.

Přidej ji jako první a odměna je tvoje.
Přidat foto +15 zlaťáků

Komentáře a hodnocení

Jsi zaregistrovaný? Stačí se přihlásit, nebo zadej e-mail

Palec nahoru
0
Palec dolu
0
0
Vyzkoušej recept