Recept

Pečené krůtí maso s bramborovým pyré s avokádem

  • Česko
Palec nahoru
0
Palec dolu
0
0
Vyzkoušej recept
Celkový čas: 110 minut
Doba přípravy: 20 minut
Doba vaření: 90 minut
Autor:
Hodnost: Rozkoukávám se (52%)
ID receptu: 63720

Ingredience

Pečené maso
1 ks Bobkový list
2 ks Cibule
750 g Krůtí stehna
1 ks Mrkev kořen
5 ks Nové koření celé
5 ks Pepř černý celý
300 ml Voda pitná
Marináda
0,5 kávová lžička Kmín drcený
2 polévková lžíce Olej slunečnicový
4 kávová lžička Pepř 4 barev
1 kávová lžička Sůl
2 stroužek Česnek
Bramborová kaše
200 g Brambory
200 g Brokolice
0,5 kávová lžička Kmín drcený
1 kávová lžička Sůl
750 ml Voda pitná
Pyré
1 ks Avokádo
1 stroužek Česnek

Nutriční hodnoty jedné porce

50% Kalorie 993 kcal
Kilojoule 4 154kJ
16% Sacharidy 56 g
64% Tuky 48 g
57% Sodík 1 g
149% Bílkoviny 84 g

Pečené krůtí maso s bramborovým pyré s avokádem postup přípravy receptu:

1

Troubu si předehřejeme na 200°C. Krůtí stehno omyjeme, osušíme a vložíme do pekáčku.

2

Připravíme si marinádu: v misce do oleje dáme drcený kmín, sůl, pepř 4 barev a utřené stroužky česneku. Promícháme, krůtí stehno potřeme ze všech stran, maso podlijeme vodou, přidáme k němu pro

3

vůni celý pepř, nové koření a bobkový list. Pekáček zakryjeme a dáme maso péct. Krůtí stehno budeme přibližně péct 70-90 minut (podle velikosti).

4

Mezitíme očistíme cibuli a mrkev. Omytou mrkev a cibuli pokrájíme na kolečka. Očištěnou zeleninu přidáme k masu (i na maso) po 30 minutách pečení. Během pečení maso poléváme výpekem a zároveň ho obracíme. Pokud bude potřeba, ještě maso podlijeme.

5

Než se maso upeče, připravíme si přílohu: bramborové pyré s avokádem a brokolicí. Oloupané, omyté brambory pokrájíme na kostičky, dáme je do hrnce, přidáme k nim sůl, drcený kmín a vodu. Pod poklicí brambory uvaříme doměkka. Vaříme je přibližně 15-18 minut. Očistíme a omyjeme brokolici a avokádo. Brokolici rozdělíme na růžičky. 4-6 minut před dovařením brambor, růžičky brokolice přidáme do vody k bramborám. Uvařené brambory s brokolicí scedíme, přidáme k nim smetanu a šťouchadlem vyšleháme hladkou kaši.

6

Avokádo rozpůlíme, vyjmeme pecku a dužinu dáme do mixéru. Očištěné stroužky česneku nakrájíme na plátky a přidáme k avokádu. přidáme sůl, pepř a směs rozmixujeme na hladké pyré, které zašleháme k bramborové kaši a podle chuti dosolíme.

7

Na talíře rozdělíme upečené krůtí maso, k němu dáme pyré jako přílohu, maso polejeme výpekem a hned teplé servírujeme.

Poznámka

Pyré si připravíme přibližně 5 minut před dopečením masa tak, aby bylo při servírování teplé.

Né, tento recept nemá fotku.

Přidej ji jako první a odměna je tvoje.
Přidat foto +5 zlaťáků

Komentáře a hodnocení

Jsi zaregistrovaný? Stačí se přihlásit, nebo zadej e-mail

Palec nahoru
0
Palec dolu
0
0
Vyzkoušej recept