Recept

Skotský cheesecake s whisky a malinami

Palec nahoru
0
Palec dolu
0
0
Vyzkoušej recept
Celkový čas: 145 minut
Doba přípravy: 80 minut
Doba vaření: 65 minut
Autor:
Hodnost: Jen se vezu (33%)
ID receptu: 63723
Kategorie: Cheesecake

Ingredience

300 ml Créme fraiche
30 g Cukr krupice
160 g Maliny
50 g Máslo čerstvé
80 ml Med včelí
1 polévková lžíce Mouka pšeničná hladká T 650
100 g Ovesné vločky
40 g Sirup Golden
100 ml Smetana 16% (pochoutková)
1 špetka Sůl
300 g Sýr krémový
2 ks Vejce slepičí
80 ml Whisky

Nutriční hodnoty jedné porce

25% Kalorie 497 kcal
Kilojoule 2 079kJ
8% Sacharidy 30 g
49% Tuky 37 g
9% Sodík 185 mg
13% Bílkoviny 7 g

Skotský cheesecake s whisky a malinami postup přípravy receptu:

1

Předehřejeme troubu na 170 °C.

2

Do rendlíku dáme máslo, zlatý, nebo kukuřičný sirup a cukr, zahříváme, dokud se máslo nerozehřeje a směs není sirupovitá. Přimícháme ovocné vločky a sůl, důkladně promícháme aby byly všechny vločky pokryté směsí.

3

Naneseme směs na plech, který jsme vytřeli tukem a zadní stranou ji uhladíme. Vložíme do předehřáté trouby a pečeme dozlatova 20 - 30 minut. Vyjmeme z trouby a necháme chvíli chladnout. Jedním z cukrářských kroužků ( průměr 6 cm )vykrojíme 8 koleček, ze kterých budou základy cheesecake. Necháme kolečka zcela vychladnout. Troubu necháme zapnutou.

4

Během pečení základu přelijeme 150 g malin whisky a necháme je 30 minut marinovat.

5

Do velké mísy dáme smetanový sýr a crème fraîche, prošleháme, přidáme med, vejce a mouku, znovu důkladně prošleháme a nakonec do hmoty zapracujeme maliny s whisky. Hotovou náplň rozdělíme do osmi cukrářských kroužků, které jsme postavili na tukem vytřený a pečicím papírem vyložený plech. Plech vložíme do předehřáté trouby a pečeme dozlatova asi 25 - 35 minut. Necháme vychladnout a uložíme je do chladničky nejméně na 3 hodiny, ideálně přes noc.

6

Než budeme podávat, položíme na každý talířek upečený základ cheesecake. Vytlačíme upečenou tvarohovou hmotu z cukrářských kroužků a postavíme ji na základy.

7

Ozdobíme čerstvými malinami a přelijeme hustou smetanou. K dortíku můžeme podávat skleničku whisky.

Né, tento recept nemá fotku.

Přidej ji jako první a odměna je tvoje.
Přidat foto +15 zlaťáků

Komentáře a hodnocení

Jsi zaregistrovaný? Stačí se přihlásit, nebo zadej e-mail

Palec nahoru
0
Palec dolu
0
0
Vyzkoušej recept