Recept

Schwarzwaldský cheesecake

  • Německo
Palec nahoru
0
Palec dolu
0
0
Vyzkoušej recept
Celkový čas: 180 minut
Doba přípravy: 90 minut
Doba vaření: 90 minut
Autor:
Hodnost: Jen se vezu (29%)
ID receptu: 63724

Ingredience

1 polévková lžíce Créme fraiche
55 g Cukr krupice
2 polévková lžíce Griotka
15 g Kakao - prášek
270 g Kompot višňový
0,5 kávová lžička Kypřicí prášek do pečiva
55 g Mouka pšeničná hladká T 650
55 g Máslo čerstvé
400 g Salko
250 g Smetana 33% (šlehačka)
250 g Sýr Ricotta
300 g Sýr krémový
5 ks Vejce slepičí
200 g Čokoláda hořká
1 polévková lžíce čokoládové zdobení

Nutriční hodnoty jedné porce

26% Kalorie 518 kcal
Kilojoule 2 169kJ
12% Sacharidy 44 g
44% Tuky 33 g
7% Sodík 138 mg
21% Bílkoviny 12 g

Schwarzwaldský cheesecake postup přípravy receptu:

1

Předehřejeme troubu na 180 °C.

2

Cukr a máslo na základ utřeme v míse do pěny. Přidáme jedno vejce a znovu třeme. Na povrch pak prosejeme mouku s kypřicím práškem a kakao, přilijeme crème fraîche a zapracujeme opatrně do těsta. Hotové těsto naneseme do otevírací čtvercové formy o rozměrech 20 x 20 cm, kterou jsme předtím vytřeli tukem a vyložili pečicím papírem, uhladíme a vložíme do předehřáté trouby. Pečeme 10 - 15 minut tak, aby se upečené těsto po stlačení prstem rychle vrátilo do původního tvaru. Základ nevyndaváme z formy, necháme ho v ní vychladnout a pak ho pokapeme dvěma lžícemi višňové pálenky a dvěma lžícemi nálevu z višňového kompotu. Posypeme třemi čtvrtinami višní.

3

Snížíme teplotu trouby na 160 °C.

4

Do velké mísy dáme ricottu a smetanový sýr, dohladka prošleháme. Přidáme kondenzované mléko, 4 vejce a rozehřátou a vychladlou čokoládu. Znovu prošleháme. Připravenou náplň upravíme na vrstvu višní a dáme péci do předehřáté trouby na 60 - 75 minut. Pečeme, dokud náplň neztuhne kromě malého místa uprostřed. Ve formě necháme vychladnout a uložíme do chladničky.

5

Před podáváním povrch cheesecake potřeme polovinou tuhé šlehačky, ozdobíme zbývajícími višněmi, hvězdičkami z druhé poloviny šlehačky ( použijeme cukrářský zdobicí sáček s trubičkou ve tvaru hvězdičky ) a čokoládovým sypáním. Pokud ihned nepodáváme, uchováváme dezert v chladničce. Nakrájením na čtverce získáme 12 porcí výborného dezertu.

Né, tento recept nemá fotku.

Přidej ji jako první a odměna je tvoje.
Přidat foto +5 zlaťáků

Komentáře a hodnocení

Jsi zaregistrovaný? Stačí se přihlásit, nebo zadej e-mail

Palec nahoru
0
Palec dolu
0
0
Vyzkoušej recept