Pečená plněná cuketa s tuňákem - cítíte tu vůni? Zkuste si uvařit chuťovku podle receptu s fotkami. Za 40 minut podáváme. Máte hlad? Jdeme na to!
- Sdílet na Facebook
-
Sdílet na Pinterest
- Uložit si recept
- Poslat e-mailem
- Tisknout
- /
- /
- Pečená plněná cuketa s tuňákem
Celkový čas: | 40 minut |
---|---|
Doba přípravy: | 20 minut |
Doba vaření: | 20 minut |
Autor: | xenia1 |
---|---|
Hodnost: | Rozkoukávám se (55%) |
ID receptu: | 63727 |
Kategorie: | Zelenina |
Ingredience
Na vytření mísy | |
---|---|
0,5 polévková lžíce | Olej olivový |
Na oblohu | |
70 g | Chřest sterilovaný |
2 ks | Rajčata |
Zapečená cuketa | |
2 stroužek | Česnek |
1 ks | Cibulka lahůdková |
1 ks | Cuketa |
3 polévková lžíce | Hrášek mražený |
100 g | Mozzarella |
1 ks | okurky sterilizované |
2 špetka | Pepř bílý |
3 polévková lžíce | Řecký jogurt |
0,3 kávová lžička | Sůl mořská |
250 g | Tuňák ve vlastní šťávě |
Nutriční hodnoty jedné porce
Uhlovodany | 13g |
---|---|
Cholesterol | 42,0mg |
Draslík | 362,8mg |
Vláknina | 5g |
Vitamín A | 2g |
Vitamín B6 | 0,2mg |
Vitamín B12 | 0,0mg |
Vitamín C | 23,2mg |
Vitamín E | 1,0mg |
Vápník | 0,0mg |
Železo | 1,5mg |
Hodnoty jsou vztaženy na jednu porci. DDD (doporučená denní dávka) je založena na průměrných hodnotách pro dospělého člověka o váze 70kg z vyhlášky č. 225/2008 Sb.
Suroviny Chřest sterilovaný, Rajčata, Česnek, Cuketa, Hrášek mražený, Mozzarella, Pepř bílý mají zadané všechny známé hodnoty.
Suroviny Olej olivový, Řecký jogurt, Sůl mořská, Tuňák ve vlastní šťávě mají zadané pouze základní hodnoty. Výpočty nutriční tabulky, nemusí souhlasit se skutečností.
Suroviny Cibulka lahůdková, okurky sterilizované nemají zadané kompletní nutriční hodnoty. Výpočty nutriční tabulky nemusí souhlasit se skutečností.
Pečená plněná cuketa s tuňákem postup přípravy receptu:
1 | Troubu si předehřejeme na 200°C. Do zapékací mísy potřeme olejem. |
2 | Omytou a osušenou větší cuketu rozkrojíme podélně na dvě poloviny. Pomocí lžíce odstraníme semínka (ty vyhodíme) a vydlabeme dužinu, polovinu si dáme do mísy a tyčovým mixérem ji mírně rozdrtíme. Přidáme k ní konzervovaného tuňáka (bez šťávy). Lahůdkovou očištěnou cibulku a 2 stroužky česneku pokrájíme nadrobno a dáme je do mísy k dužině. Přidáme sůl, pepř, na kostičky pokrájenou sladkokyselou okurku, zelený mražený hrášek, nastrouhaný sýr Mozzarellu ( 1/3 z balení) a bílý jogurt. Vše promícháme, naplníme vydlabané poloviny cukety. Položíme je do zapékací mísy, povrch náplně v cuketách pokryjeme na plátky pokrájenou Mozzarelou (zbývající 2/3 z balení). Cukety zapékame přibližně 20 minut. Sýr na povrchu bude krásně roztopený. |
3 | Mezitím omyjeme zralá rajčata, která pokrájíme na plátky. Bílý konzervovaný chřest ve slaném nálevu scedíme a necháme ho okapat. |
4 | Upečené horké poloviny cukety dáme na talíře, na roztopený sýr poklademe plátky rajčat, okolo poklademe stonky chřestu a hned teplé servírujeme. |