Jednoduchý recept

Pečená plněná cuketa s tuňákem

  • Česko
Palec nahoru
0
Palec dolu
0
0
Vyzkoušej recept
Celkový čas: 40 minut
Doba přípravy: 20 minut
Doba vaření: 20 minut
Autor:
Hodnost: Rozkoukávám se (55%)
ID receptu: 63727
Kategorie: Zelenina

Ingredience

Na vytření mísy
0,5 polévková lžíce Olej olivový
Na oblohu
70 g Chřest sterilovaný
2 ks Rajčata
Zapečená cuketa
2 stroužek Česnek
1 ks Cibulka lahůdková
1 ks Cuketa
3 polévková lžíce Hrášek mražený
100 g Mozzarella
1 ks okurky sterilizované
2 špetka Pepř bílý
3 polévková lžíce Řecký jogurt
0,3 kávová lžička Sůl mořská
250 g Tuňák ve vlastní šťávě

Nutriční hodnoty jedné porce

19% Kalorie 374 kcal
Kilojoule 1 564kJ
4% Sacharidy 13 g
21% Tuky 16 g
34% Sodík 687 mg
82% Bílkoviny 46 g

Pečená plněná cuketa s tuňákem postup přípravy receptu:

1

Troubu si předehřejeme na 200°C. Do zapékací mísy potřeme olejem.

2

Omytou a osušenou větší cuketu rozkrojíme podélně na dvě poloviny. Pomocí lžíce odstraníme semínka (ty vyhodíme) a vydlabeme dužinu, polovinu si dáme do mísy a tyčovým mixérem ji mírně rozdrtíme. Přidáme k ní konzervovaného tuňáka (bez šťávy). Lahůdkovou očištěnou cibulku a 2 stroužky česneku pokrájíme nadrobno a dáme je do mísy k dužině. Přidáme sůl, pepř, na kostičky pokrájenou sladkokyselou okurku, zelený mražený hrášek, nastrouhaný sýr Mozzarellu ( 1/3 z balení) a bílý jogurt. Vše promícháme, naplníme vydlabané poloviny cukety. Položíme je do zapékací mísy, povrch náplně v cuketách pokryjeme na plátky pokrájenou Mozzarelou (zbývající 2/3 z balení). Cukety zapékame přibližně 20 minut. Sýr na povrchu bude krásně roztopený.

3

Mezitím omyjeme zralá rajčata, která pokrájíme na plátky. Bílý konzervovaný chřest ve slaném nálevu scedíme a necháme ho okapat.

4

Upečené horké poloviny cukety dáme na talíře, na roztopený sýr poklademe plátky rajčat, okolo poklademe stonky chřestu a hned teplé servírujeme.

Né, tento recept nemá fotku.

Přidej ji jako první a odměna je tvoje.
Přidat foto +15 zlaťáků

Komentáře a hodnocení

Jsi zaregistrovaný? Stačí se přihlásit, nebo zadej e-mail

Palec nahoru
0
Palec dolu
0
0
Vyzkoušej recept