Jarní kopřivové řezy s uzenými lososovými plátky - cítíte tu vůni? Zkuste si uvařit chuťovku podle receptu s fotkami. Za 42 minut podáváme. Máte hlad? Jdeme na to!
- Sdílet na Facebook
-
Sdílet na Pinterest
- Uložit si recept
- Poslat e-mailem
- Tisknout
- /
- /
- Jarní kopřivové řezy s uzenými lososovými plátky
Celkový čas: | 42 minut |
---|---|
Doba přípravy: | 20 minut |
Doba vaření: | 22 minut |
Autor: | xenia1 |
---|---|
Hodnost: | Rozkoukávám se (55%) |
ID receptu: | 63728 |
Kategorie: | Hlavní chod |
Ingredience
Povařené kopřivy | |
---|---|
300 g | Kopřiva |
2 kávová lžička | Sůl |
2 l | Voda pitná |
Ostatní ingredience do těsta | |
3 stroužek | Česnek |
1 ks | Cibulka lahůdková |
5 polévková lžíce | Mouka špaldová |
0,3 kávová lžička | Pepř bílý |
0,5 kávová lžička | Soda jedlá |
0,5 kávová lžička | Sůl mořská |
3 ks | Vejce slepičí |
Sýrová nádivka | |
2 stroužek | Česnek |
1 ks | Cibule |
100 g | Jogurt bílý |
170 g | Losos uzený |
1 ks | Mrkev kořen |
2 špetka | Pepř 4 barev |
0,3 kávová lžička | Sůl |
200 g | Sýr Lučina - termizovaný |
Na ozdobení | |
1 ks | Cibulka jarní |
4 ks | Rajčata Cherry |
Nutriční hodnoty jedné porce
Uhlovodany | 7g |
---|---|
Cholesterol | 107,9mg |
Draslík | 335,1mg |
Vláknina | 8g |
Vitamín A | 924,3mg |
Vitamín B6 | 0,2mg |
Vitamín B12 | 0,0mg |
Vitamín C | 5,9mg |
Vitamín E | 0,2mg |
Vápník | 0,0mg |
Železo | 1,7mg |
Hodnoty jsou vztaženy na jednu porci. DDD (doporučená denní dávka) je založena na průměrných hodnotách pro dospělého člověka o váze 70kg z vyhlášky č. 225/2008 Sb.
Suroviny Kopřiva, Sůl, Voda pitná, Česnek, Pepř bílý, Soda jedlá, Vejce slepičí, Česnek, Cibule, Jogurt bílý, Losos uzený, Sůl, Cibulka jarní mají zadané všechny známé hodnoty.
Suroviny Mouka špaldová, Sůl mořská, Mrkev kořen, Pepř 4 barev, Sýr Lučina - termizovaný, Rajčata Cherry mají zadané pouze základní hodnoty. Výpočty nutriční tabulky, nemusí souhlasit se skutečností.
Suroviny Cibulka lahůdková nemají zadané kompletní nutriční hodnoty. Výpočty nutriční tabulky nemusí souhlasit se skutečností.
Jarní kopřivové řezy s uzenými lososovými plátky postup přípravy receptu:
1 | Troubu si předehřejeme na 180°C. Menší pečící plec vyložíme pečícím papírem. Mladé jarní kopřivy (vrchní stonky) dobře omyjeme. V hrnci si přivedeme k varu vodu se solí, kopřivy vložíme do vroucí vody a necelou jednu minutu je povaříme. Pak je scedíme, necháme v sítu řádně okapat, poté je rozmixujeme na kaši a dáme do mísy. Čerstvá vejce opatrně rozklepneme, oddělíme žloutky a bílky zvlášť. Nadrobno pokrájenou cibulku a očištěné stroužky česneku prolisujeme a přidáme ke kopřivám. Ochutíme je solí, pepřem, přidáme žloutky, přisypeme mouku, jedlou sodu a směs dobře vymícháme. Měla by být dostatečně polotuhá. Z bílků vyšleháme tuhý sníh, který zlehka zapracujeme do kopřiv. |
2 | Vzniklé kopřivové těsto nalijeme na připravený plech, vložíme ho do středu trouby a pečeme přibližně 15-22 minut (podle výšky těsta). |
3 | Než se upeče kopřivový korpus, připravíme si nádivku: Do mísy dáme přírodní Lučinu, bílý jogurt, utřený stroužek česneku a drobně pokrájenou cibuli. Směs podle chuti osolíme, přidáme čerstvě pomletý pepř a rozmixujeme ji dohladka tyčovým mixérem. Lososové plátky pokrájíme na proužky asi 2cm široké. Polovinu proužků pokrájíme na malé kostičky. Očištěnou a omytou mrkev jemně nastrouháme do sýrového krému, přidáme kostičky lososa a vše znovu promícháme s krémem. |
4 | Upečený kopřivový korpus po vychladnutí nakrájíme na 3 stejné pláty. Na první poklademe 1/2 nakrájených proužků z lososa, potřeme je 1/3 sýrového krému. Na krém položíme druhý plát korpusu, na něj poklademe zbývající proužky lososa, potřeme je 2/2 krému a přiklopíme zbývající korpus. Povrch posledního korpusu potřeme zbývajícím krémem, uhladíme ho a takto připravené řezy dáme na 5-7 hodin do lednice. |
5 | Očištěnou a omytou jarní zelenou cibulku nakrájíme na tenká kolečka. Omytá cherry rajčátka (červená i žlutá) rozkrájíme na poloviny. Před servírováním povrch řezů posypeme cibulkou. Ostrým, širokým nožem nakrájíme řezy, ozdobíme je cherry rajčátky a servírujeme. Dobrou chuť. |