Recept

Jarní kopřivové řezy s uzenými lososovými plátky

  • Česko
Palec nahoru
0
Palec dolu
0
0
Vyzkoušej recept
Celkový čas: 42 minut
Doba přípravy: 20 minut
Doba vaření: 22 minut
Autor:
Hodnost: Rozkoukávám se (55%)
ID receptu: 63728
Kategorie: Hlavní chod

Ingredience

Povařené kopřivy
300 g Kopřiva
2 kávová lžička Sůl
2 l Voda pitná
Ostatní ingredience do těsta
3 stroužek Česnek
1 ks Cibulka lahůdková
5 polévková lžíce Mouka špaldová
0,3 kávová lžička Pepř bílý
0,5 kávová lžička Soda jedlá
0,5 kávová lžička Sůl mořská
3 ks Vejce slepičí
Sýrová nádivka
2 stroužek Česnek
1 ks Cibule
100 g Jogurt bílý
170 g Losos uzený
1 ks Mrkev kořen
2 špetka Pepř 4 barev
0,3 kávová lžička Sůl
200 g Sýr Lučina - termizovaný
Na ozdobení
1 ks Cibulka jarní
4 ks Rajčata Cherry

Nutriční hodnoty jedné porce

9% Kalorie 185 kcal
Kilojoule 774kJ
3% Sacharidy 9 g
14% Tuky 10 g
22% Sodík 444 mg
23% Bílkoviny 13 g

Jarní kopřivové řezy s uzenými lososovými plátky postup přípravy receptu:

1

Troubu si předehřejeme na 180°C. Menší pečící plec vyložíme pečícím papírem. Mladé jarní kopřivy (vrchní stonky) dobře omyjeme. V hrnci si přivedeme k varu vodu se solí, kopřivy vložíme do vroucí vody a necelou jednu minutu je povaříme. Pak je scedíme, necháme v sítu řádně okapat, poté je rozmixujeme na kaši a dáme do mísy. Čerstvá vejce opatrně rozklepneme, oddělíme žloutky a bílky zvlášť. Nadrobno pokrájenou cibulku a očištěné stroužky česneku prolisujeme a přidáme ke kopřivám. Ochutíme je solí, pepřem, přidáme žloutky, přisypeme mouku, jedlou sodu a směs dobře vymícháme. Měla by být dostatečně polotuhá. Z bílků vyšleháme tuhý sníh, který zlehka zapracujeme do kopřiv.

2

Vzniklé kopřivové těsto nalijeme na připravený plech, vložíme ho do středu trouby a pečeme přibližně 15-22 minut (podle výšky těsta).

3

Než se upeče kopřivový korpus, připravíme si nádivku: Do mísy dáme přírodní Lučinu, bílý jogurt, utřený stroužek česneku a drobně pokrájenou cibuli. Směs podle chuti osolíme, přidáme čerstvě pomletý pepř a rozmixujeme ji dohladka tyčovým mixérem. Lososové plátky pokrájíme na proužky asi 2cm široké. Polovinu proužků pokrájíme na malé kostičky. Očištěnou a omytou mrkev jemně nastrouháme do sýrového krému, přidáme kostičky lososa a vše znovu promícháme s krémem.

4

Upečený kopřivový korpus po vychladnutí nakrájíme na 3 stejné pláty. Na první poklademe 1/2 nakrájených proužků z lososa, potřeme je 1/3 sýrového krému. Na krém položíme druhý plát korpusu, na něj poklademe zbývající proužky lososa, potřeme je 2/2 krému a přiklopíme zbývající korpus. Povrch posledního korpusu potřeme zbývajícím krémem, uhladíme ho a takto připravené řezy dáme na 5-7 hodin do lednice.

5

Očištěnou a omytou jarní zelenou cibulku nakrájíme na tenká kolečka. Omytá cherry rajčátka (červená i žlutá) rozkrájíme na poloviny. Před servírováním povrch řezů posypeme cibulkou. Ostrým, širokým nožem nakrájíme řezy, ozdobíme je cherry rajčátky a servírujeme. Dobrou chuť.

Né, tento recept nemá fotku.

Přidej ji jako první a odměna je tvoje.
Přidat foto +15 zlaťáků

Komentáře a hodnocení

Jsi zaregistrovaný? Stačí se přihlásit, nebo zadej e-mail

Palec nahoru
0
Palec dolu
0
0
Vyzkoušej recept