Palec nahoru
0
Palec dolu
0
0
Vyzkoušej recept
Celkový čas: 70 minut
Doba přípravy: 30 minut
Doba vaření: 40 minut
Autor:
Hodnost: Rozkoukávám se (37%)
ID receptu: 63729

Ingredience

250 g Cukr moučkový
1 ks Kypřicí prášek do pečiva
50 g Marmeláda višňová
0,5 ks Mléko polotučné
250 g Mouka pšeničná hladká T 650
0,5 ks Olej rostlinný
250 g Ořechy vlašské
2 ks Vaječný bílek slepičí
2 ks Vaječný žloutek slepičí
Na polevu
3 polévková lžíce Citronová šťáva
300 g Cukr moučkový
3 polévková lžíce Mléko polotučné
Na plech
20 g Máslo čerstvé
2 polévková lžíce Pšeničná mouka hrubá

Nutriční hodnoty jedné porce

125% Kalorie 2,466 kcal
Kilojoule 10 319kJ
58% Sacharidy 208 g
237% Tuky 177 g
2% Sodík 47 mg
45% Bílkoviny 26 g

Ořechovec postup přípravy receptu:

1

Plech vymažeme máslem a vysypeme moukou. Troubu předehřejeme na 150 °C.

2

Žloutky utřeme s cukrem, mouku smícháme s kypřicím práškem, ořechy umeleme, mléko mírně zahřejeme.

3

Do utřených žloutků vmícháme olej, ořechy, po částech mouku a vlažné mléko. Na závěr zlehka vmícháme sníh z bílků.

4

Těsto vlijeme na plech a v předehřáté troubě pečeme zhruba 30 – 40 minut. Upečené řezy necháme vychladnout.

5

V mezičase si připravíme polevu utřením cukru s mlékem a citronovou šťávou doběla.

6

Moučník potřeme marmeládou a polijeme polevou. Necháme polevu ztuhnout.

Né, tento recept nemá fotku.

Přidej ji jako první a odměna je tvoje.
Přidat foto +5 zlaťáků

Komentáře a hodnocení

Jsi zaregistrovaný? Stačí se přihlásit, nebo zadej e-mail

Palec nahoru
0
Palec dolu
0
0
Vyzkoušej recept