Kuře pečené v soli - cítíte tu vůni? Zkuste si uvařit chuťovku podle receptu s fotkami. Za 90 minut podáváme. Máte hlad? Jdeme na to!
- Sdílet na Facebook
-
Sdílet na Pinterest
- Uložit si recept
- Poslat e-mailem
- Tisknout
- /
- /
- Kuře pečené v soli
Celkový čas: | 90 minut |
---|---|
Doba přípravy: | 90 minut |
Doba vaření: | 0 minut |
Autor: | Klára Fenclova |
---|---|
Hodnost: | Rozkoukávám se (30%) |
ID receptu: | 6373 |
Kategorie: | Hlavní chod |
Ingredience
1 kg | Brambory vařené |
1 ks | Kuře |
1 kg | Sůl |
Nutriční hodnoty jedné porce
57% Kalorie 1,129 kcal
Kilojoule 4 723kJ
14% Sacharidy 50 g
86% Tuky 64 g
4890% Sodík 98 g
148% Bílkoviny 83 g
Uhlovodany | 50g |
---|---|
Cholesterol | 318,8mg |
Draslík | 2g |
Vláknina | 10g |
Vitamín A | 0,0mg |
Vitamín B6 | 2,2mg |
Vitamín B12 | 0,0mg |
Vitamín C | 25,3mg |
Vitamín E | 1,3mg |
Vápník | 0,0mg |
Železo | 5,4mg |
Hodnoty jsou vztaženy na jednu porci. DDD (doporučená denní dávka) je založena na průměrných hodnotách pro dospělého člověka o váze 70kg z vyhlášky č. 225/2008 Sb.
Suroviny Brambory vařené, Kuře, Sůl mají zadané všechny známé hodnoty.
Kuře pečené v soli postup přípravy receptu:
1 | Omyjeme kuře, předehřejeme troubu na 200 stupňů. |
2 | Po celé ploše nasypeme do pekáče sůl, položíme na něj omyté kuře a osolíme ho. |
3 | Dáme do trouby a dozlatova pečeme 90 minut. |
4 | Po upečení kuře vyndáme, spodní část kůže odstraníme a podáváme s vařenými bramborami. |