Recept

Italský cheesecake tiramisu

  • Itálie
Palec nahoru
0
Palec dolu
0
0
Vyzkoušej recept
Celkový čas: 75 minut
Doba přípravy: 60 minut
Doba vaření: 15 minut
Autor:
Hodnost: Jen se vezu (33%)
ID receptu: 63731
Kategorie: Cheesecake

Ingredience

500 g Créme fraiche
115 g Cukr krupice
3 polévková lžíce Cukr moučkový
80 ml Espreso
50 g Kakao - prášek
0,5 kávová lžička Kypřicí prášek do pečiva
100 ml Likér mandlový - Amaretto
500 g Mascarpone
115 g Máslo čerstvé
100 g Mouka pšeničná hladká T 650
50 g Toblerone - mléčná čokoláda
2 ks Vejce slepičí

Nutriční hodnoty jedné porce

31% Kalorie 616 kcal
Kilojoule 2 576kJ
10% Sacharidy 35 g
66% Tuky 50 g
2% Sodík 30 mg
14% Bílkoviny 8 g

Italský cheesecake tiramisu postup přípravy receptu:

1

Předehřejeme troubu na 180 °C.

2

Cukr a máslo vyšleháme metlou nebo elektrickým šlehačem do pěny. Přidáme vejce a znovu prošleháme. Na povrch prosejeme mouku s kypřicím práškem, kakao ( 15 g ) a zapracujeme. Upravíme těsto do formy kterou jsme vytřeli tukem a vyložili pečicím papírem. Použijeme kulatou otevírací dortovou formu o průměru 23 cm. Formu vložíme do předehřáté formy a pečeme 10 - 15 minut. Těsto musí být pružné a mělo by se po zmáčknutí prstem rychle navrátit do původního tvaru.

3

Korpus necháme zcela vychladnout.

4

Prošleháme mascarpone a crème fraîche ve velké míse. Navrch prosejeme moučkový cukr a zapracujeme. Po ochutnání můžeme ještě podle chuti dosladit cukrem.

5

Vyjmeme korpus z formy a ostrým zoubkovaným nožem ho prožízneme. Spodní polovinu vrátíme do formy.

6

Smícháme espreso s likérem Amaretto. ( Pokud nemáme k dispozici přístroj na výrobu espresa, rozpustíme jednu lžíci instantní kávy v 80 ti ml horké vody a necháme vychladnout ). Polovinou tekutiny pokapeme základ ve formě. Pak na něj nasypeme polovinu nahrubo nastrouhané nugátové čokolády ( např. Toblerone )a poprášíme kakaem. Polovinu krému naneseme na spodní vrstvu be formě a širokým plochým nožem ji urovnáme. Znovu poprášíme kakaem. Na krém položíme druhou polovinu korpusu, zakapeme ji zbytkem espresa s likérem Amaretto, posypeme zbytkem čokolády a ještě jednou poprášíme kakaem. Potřeme zbývajícím krémem a povrch zasypeme kakaem tak, aby zůstal střed dezertu světlý. Cheesecake dáme do chladničky a necháme nejlépe přes noc ztuhnout.

7

Cheesecake uvolníme id ráfku, vyjmeme z formy a přeneseme na tác. Nakrájíme na 10 porcí a můžeme podávat.

Né, tento recept nemá fotku.

Přidej ji jako první a odměna je tvoje.
Přidat foto +15 zlaťáků

Komentáře a hodnocení

Jsi zaregistrovaný? Stačí se přihlásit, nebo zadej e-mail

Palec nahoru
0
Palec dolu
0
0
Vyzkoušej recept