Italský cheesecake tiramisu - cítíte tu vůni? Zkuste si uvařit chuťovku podle receptu s fotkami. Za 75 minut podáváme. Máte hlad? Jdeme na to!
- Sdílet na Facebook
-
Sdílet na Pinterest
- Uložit si recept
- Poslat e-mailem
- Tisknout
- /
- /
- Italský cheesecake tiramisu
Celkový čas: | 75 minut |
---|---|
Doba přípravy: | 60 minut |
Doba vaření: | 15 minut |
Autor: | angina |
---|---|
Hodnost: | Jen se vezu (33%) |
ID receptu: | 63731 |
Kategorie: | Cheesecake |
Ingredience
500 g | Créme fraiche |
115 g | Cukr krupice |
3 polévková lžíce | Cukr moučkový |
80 ml | Espreso |
50 g | Kakao - prášek |
0,5 kávová lžička | Kypřicí prášek do pečiva |
100 ml | Likér mandlový - Amaretto |
500 g | Mascarpone |
115 g | Máslo čerstvé |
100 g | Mouka pšeničná hladká T 650 |
50 g | Toblerone - mléčná čokoláda |
2 ks | Vejce slepičí |
Nutriční hodnoty jedné porce
Uhlovodany | 25g |
---|---|
Cholesterol | 123,4mg |
Draslík | 102,2mg |
Vláknina | 4g |
Vitamín A | 56,5mg |
Vitamín B6 | 0,0mg |
Vitamín B12 | 0,0mg |
Vitamín C | 0,0mg |
Vitamín E | 0,1mg |
Vápník | 0,0mg |
Železo | 13,7mg |
Hodnoty jsou vztaženy na jednu porci. DDD (doporučená denní dávka) je založena na průměrných hodnotách pro dospělého člověka o váze 70kg z vyhlášky č. 225/2008 Sb.
Suroviny Cukr krupice, Cukr moučkový, Kakao - prášek, Kypřicí prášek do pečiva, Vejce slepičí mají zadané všechny známé hodnoty.
Suroviny Créme fraiche, Likér mandlový - Amaretto, Mascarpone, Máslo čerstvé, Mouka pšeničná hladká T 650 mají zadané pouze základní hodnoty. Výpočty nutriční tabulky, nemusí souhlasit se skutečností.
Suroviny Espreso, Toblerone - mléčná čokoláda nemají zadané kompletní nutriční hodnoty. Výpočty nutriční tabulky nemusí souhlasit se skutečností.
Italský cheesecake tiramisu postup přípravy receptu:
1 | Předehřejeme troubu na 180 °C. |
2 | Cukr a máslo vyšleháme metlou nebo elektrickým šlehačem do pěny. Přidáme vejce a znovu prošleháme. Na povrch prosejeme mouku s kypřicím práškem, kakao ( 15 g ) a zapracujeme. Upravíme těsto do formy kterou jsme vytřeli tukem a vyložili pečicím papírem. Použijeme kulatou otevírací dortovou formu o průměru 23 cm. Formu vložíme do předehřáté formy a pečeme 10 - 15 minut. Těsto musí být pružné a mělo by se po zmáčknutí prstem rychle navrátit do původního tvaru. |
3 | Korpus necháme zcela vychladnout. |
4 | Prošleháme mascarpone a crème fraîche ve velké míse. Navrch prosejeme moučkový cukr a zapracujeme. Po ochutnání můžeme ještě podle chuti dosladit cukrem. |
5 | Vyjmeme korpus z formy a ostrým zoubkovaným nožem ho prožízneme. Spodní polovinu vrátíme do formy. |
6 | Smícháme espreso s likérem Amaretto. ( Pokud nemáme k dispozici přístroj na výrobu espresa, rozpustíme jednu lžíci instantní kávy v 80 ti ml horké vody a necháme vychladnout ). Polovinou tekutiny pokapeme základ ve formě. Pak na něj nasypeme polovinu nahrubo nastrouhané nugátové čokolády ( např. Toblerone )a poprášíme kakaem. Polovinu krému naneseme na spodní vrstvu be formě a širokým plochým nožem ji urovnáme. Znovu poprášíme kakaem. Na krém položíme druhou polovinu korpusu, zakapeme ji zbytkem espresa s likérem Amaretto, posypeme zbytkem čokolády a ještě jednou poprášíme kakaem. Potřeme zbývajícím krémem a povrch zasypeme kakaem tak, aby zůstal střed dezertu světlý. Cheesecake dáme do chladničky a necháme nejlépe přes noc ztuhnout. |
7 | Cheesecake uvolníme id ráfku, vyjmeme z formy a přeneseme na tác. Nakrájíme na 10 porcí a můžeme podávat. |