Cheesecake s vanilkovým krémem a želé - cítíte tu vůni? Zkuste si uvařit chuťovku podle receptu s fotkami. Za 80 minut podáváme. Máte hlad? Jdeme na to!
- Sdílet na Facebook
-
Sdílet na Pinterest
- Uložit si recept
- Poslat e-mailem
- Tisknout
- /
- /
- Cheesecake s vanilkovým krémem a želé
Cheesecake s vanilkovým krémem a želé
Celkový čas: | 80 minut |
---|---|
Doba přípravy: | 80 minut |
Doba vaření: | 0 minut |
Autor: | angina |
---|---|
Hodnost: | Jen se vezu (33%) |
ID receptu: | 63738 |
Kategorie: | Cheesecake |
Ingredience
100 g | Cukr vanilka |
135 g | Jahodové želé |
8 ks | Jahody zahradní |
250 g | Mascarpone |
60 g | Máslo čerstvé |
200 g | Oplatky růžové |
1 polévková lžíce | Pudink vanilkový |
330 ml | Smetana 33% (šlehačka) |
300 g | Sýr krémový |
1 kávová lžička | Vanilková pasta |
4 plátek | Želatina bílá plátky |
Nutriční hodnoty jedné porce
Uhlovodany | 13g |
---|---|
Cholesterol | 106,8mg |
Draslík | 56,1mg |
Vláknina | 384,0mg |
Vitamín A | 404,1mg |
Vitamín B6 | 0,0mg |
Vitamín B12 | 0,0mg |
Vitamín C | 5,6mg |
Vitamín E | 0,1mg |
Vápník | 0,0mg |
Železo | 6,8mg |
Hodnoty jsou vztaženy na jednu porci. DDD (doporučená denní dávka) je založena na průměrných hodnotách pro dospělého člověka o váze 70kg z vyhlášky č. 225/2008 Sb.
Suroviny Jahody zahradní, Sýr krémový, Želatina bílá plátky mají zadané všechny známé hodnoty.
Suroviny Cukr vanilka, Mascarpone, Máslo čerstvé, Smetana 33% (šlehačka) mají zadané pouze základní hodnoty. Výpočty nutriční tabulky, nemusí souhlasit se skutečností.
Suroviny Jahodové želé, Oplatky růžové, Pudink vanilkový, Vanilková pasta nemají zadané kompletní nutriční hodnoty. Výpočty nutriční tabulky nemusí souhlasit se skutečností.
Cheesecake s vanilkovým krémem a želé postup přípravy receptu:
1 | Den předtím, než chceme cheesecake podávat si připravíme želé, protože by mělo tuhnout přes noc. 135 gramů jahodového želé v kostkách, nebo 100 gramů jahodového želé v prášku připravíme podle návodu na obalu a do tekutiny vmícháme lžičku vanilkové pasty. Vlijeme do silikonové formy o průměru 18 cm a necháme ztuhnout. |
2 | Začneme přípravou sušenkového základu. Růžové oplatky rozmixzjeme, nebo je vložíme do plastového sáčku a válečkem je rozdrtíme na jemné drobečky. V míse je smícháme s rozehřátým máslem. Sušenkovou směs natlačíme zadní stranou lžíce na dno otevírací dortové formy o průměru 23 cm, vytřené máslem a vyložené pečicím papírem. |
3 | Přelijeme plátky želatiny vodou a necháme je změknout. |
4 | V míse ušleháme do pěny mascarpone, vanilkový cukr a smetanový sýr. |
5 | Do misky ze žáruvzdorného materiálu postavené na rendlík s mírně vroucí vodou, nalijeme smetanu ke šlehání a zahřejeme. Přimícháme lžíci vanilkového pudinkového prášku. Vymačkáme tekutinu ze želatiny a plátky vložíme do teplé smetany. Mícháme, dokud se želatina nerozpustí. Smetanu přecedíme na krém, odstraníme kousky želatiny, která se nerozpustila, dohladka prošleháme. Náplň upravíme na základ v dortové formě a cheesecake dáme na 3 - 4 hodiny, nebo přes noc do chladničky a necháme ztuhnout. |
6 | Vyjmeme dezert z dortové formy a přeneseme na tác. Silikonovou formu s želé na několik vteřin postavíme do mísy s horkou vodou, aby se želé uvolnilo a vyklopíme ho na cheesecake. |
7 | Ušleháme tuhou šlehačku ( 150 ml )a naplníme jí cukrářský zdobicí sáček s trubičkou ve tvaru hvězdičky. Malé růžičky nastříkáme po okraji cheesecake a jeden větší kopeček do středu želé. Pokrájíme jahody na plátky a upravíme je okolo spodního okraje želé. jednu celou jahodu položíme do šlehačky, kterou jsme nastříkali do středu želé. Pak posypeme okraj cheesecake barevným drobným zdobením a můžeme podávat. Nakrájením získáme 10 porcí. |
Poznámka
Suroviny můžeme dle chuti a nálady obměňovat - třeba malinové želé a čerstvé maliny, nebo limetové želé a kandované limetové plátky.