Recept

Cheesecake s vanilkovým krémem a želé

Palec nahoru
0
Palec dolu
0
0
Vyzkoušej recept
Celkový čas: 80 minut
Doba přípravy: 80 minut
Doba vaření: 0 minut
Autor:
Hodnost: Jen se vezu (33%)
ID receptu: 63738
Kategorie: Cheesecake

Ingredience

100 g Cukr vanilka
135 g Jahodové želé
8 ks Jahody zahradní
250 g Mascarpone
60 g Máslo čerstvé
200 g Oplatky růžové
1 polévková lžíce Pudink vanilkový
330 ml Smetana 33% (šlehačka)
300 g Sýr krémový
1 kávová lžička Vanilková pasta
4 plátek Želatina bílá plátky

Nutriční hodnoty jedné porce

20% Kalorie 391 kcal
Kilojoule 1 635kJ
4% Sacharidy 14 g
47% Tuky 35 g
5% Sodík 105 mg
7% Bílkoviny 4 g

Cheesecake s vanilkovým krémem a želé postup přípravy receptu:

1

Den předtím, než chceme cheesecake podávat si připravíme želé, protože by mělo tuhnout přes noc. 135 gramů jahodového želé v kostkách, nebo 100 gramů jahodového želé v prášku připravíme podle návodu na obalu a do tekutiny vmícháme lžičku vanilkové pasty. Vlijeme do silikonové formy o průměru 18 cm a necháme ztuhnout.

2

Začneme přípravou sušenkového základu. Růžové oplatky rozmixzjeme, nebo je vložíme do plastového sáčku a válečkem je rozdrtíme na jemné drobečky. V míse je smícháme s rozehřátým máslem. Sušenkovou směs natlačíme zadní stranou lžíce na dno otevírací dortové formy o průměru 23 cm, vytřené máslem a vyložené pečicím papírem.

3

Přelijeme plátky želatiny vodou a necháme je změknout.

4

V míse ušleháme do pěny mascarpone, vanilkový cukr a smetanový sýr.

5

Do misky ze žáruvzdorného materiálu postavené na rendlík s mírně vroucí vodou, nalijeme smetanu ke šlehání a zahřejeme. Přimícháme lžíci vanilkového pudinkového prášku. Vymačkáme tekutinu ze želatiny a plátky vložíme do teplé smetany. Mícháme, dokud se želatina nerozpustí. Smetanu přecedíme na krém, odstraníme kousky želatiny, která se nerozpustila, dohladka prošleháme. Náplň upravíme na základ v dortové formě a cheesecake dáme na 3 - 4 hodiny, nebo přes noc do chladničky a necháme ztuhnout.

6

Vyjmeme dezert z dortové formy a přeneseme na tác. Silikonovou formu s želé na několik vteřin postavíme do mísy s horkou vodou, aby se želé uvolnilo a vyklopíme ho na cheesecake.

7

Ušleháme tuhou šlehačku ( 150 ml )a naplníme jí cukrářský zdobicí sáček s trubičkou ve tvaru hvězdičky. Malé růžičky nastříkáme po okraji cheesecake a jeden větší kopeček do středu želé. Pokrájíme jahody na plátky a upravíme je okolo spodního okraje želé. jednu celou jahodu položíme do šlehačky, kterou jsme nastříkali do středu želé. Pak posypeme okraj cheesecake barevným drobným zdobením a můžeme podávat. Nakrájením získáme 10 porcí.

Poznámka

Suroviny můžeme dle chuti a nálady obměňovat - třeba malinové želé a čerstvé maliny, nebo limetové želé a kandované limetové plátky.

Né, tento recept nemá fotku.

Přidej ji jako první a odměna je tvoje.
Přidat foto +15 zlaťáků

Komentáře a hodnocení

Jsi zaregistrovaný? Stačí se přihlásit, nebo zadej e-mail

Palec nahoru
0
Palec dolu
0
0
Vyzkoušej recept