Palec nahoru
0
Palec dolu
0
0
Vyzkoušej recept
Celkový čas: 110 minut
Doba přípravy: 90 minut
Doba vaření: 20 minut
Autor:
Hodnost: Jen se vezu (33%)
ID receptu: 63739
Kategorie: Cheesecake

Ingredience

150 g Celozrnné sušenky
1 polévková lžíce Citronový krém
1 ks Citrony
125 g Cukr krupice
175 g Cukr moučkový
1 kávová lžička Jedlý zlatý prach
120 g Mandle mleté
250 g Mascarpone
70 g Máslo čerstvé
1 ks Pomeranče
0,5 kávová lžička Potravinářská barva
325 ml Smetana 33% (šlehačka)
90 g Vaječný bílek slepičí
2 plátek Želatina bílá plátky

Nutriční hodnoty jedné porce

20% Kalorie 385 kcal
Kilojoule 1 610kJ
8% Sacharidy 30 g
37% Tuky 28 g
1% Sodík 21 mg
9% Bílkoviny 5 g

Cheesecake s makronkami postup přípravy receptu:

1

Začneme přípravou makronek. Mleté mandle rozmixujeme se 175 gramy moučkového cukru na velmi jemný prášek, prosejeme do mísy, kousky, které zůstaly v sítu vrátíme do mixéru, znovu rozmixujeme a prosejeme.

2

Z 90 ti gramů bílků ušleháme sníh a do něj po lžících vešleháme 75 gramů krupicového cukru. Šleháme, dokud sníh není lesklý, ale neměl by být příliš pevný, aby netvořil při kladení makronek na plech špičky, ale aby se mírně zakulatil. Do sněhu po třetinách zapracujeme mandle s cukrem a přidáme oranžové gelové cukrářské barvivo. Hmotu nezpracováváme příliš dlouho, aby se nezačala roztékat, makronky by nedržely tvar. Vystihnout správnou konzistenci hmoty je u makronek to nejdůležitější, nesmí být ani příliš pevná, ani příliš řídká. Hmotou naplníme zdobicí cukrářský sáček s kulatou trubičkou a na plechu ( dva plechy )vyloženém silikonovými podložkami vytvoříme 24 koleček o průměru 5 cm. Mezi kolečky musí být dostatek prostoru. necháme kolečka asi 20 minut schnout při pokojové teplotě tak, aby se na nich vytvořila typická krusta. Předehřejeme troubu na 170 °C a makronky dáme na 15 - 20 min péct. Pak je necháme na plechu vychladnout.

3

Rozmixujeme celozrnné sušenky nebo grahamové krekry ( nebo je vložíme do plastového sáčku a válečkem rozdrtíme na drobečky ). Vsypeme do mísy a promícháme se 70 ti gramy rozehřátého másla. Sušenkovou směs rozdělíme a zadní stranou lžíce přitlačíme do formy na pečení dvanácti malých cheesecake/muffinů - průměr 5 cm. Formu předtím vytřeme máslem.

4

Přelijeme plátky želatiny vodou a necháme je změknout.

5

Do mísy dáme mascarpone a 50 gramů krupicového cukru, prošleháme, přidáme kůru a šťávu z jednoho pomeranče a šťávu z jednoho citronu a ještě jednou prošleháme.

6

Ohřejeme 125 ml smetany ke šlehání v žáruvzdorné misce postavené na rendlík s mírně vroucí vodou, vymačkáme tekutinu ze želatiny a plátky dáme za stálého míchání rozpustit do teplé smetany. Přecedíme, odstraníme kousky želatiny, která se nerozpustila a přidáme do krému s citrusovou příchutí. Můžeme přidat několik kapek oranžového potravinářského barviva a prošleháme. Rozdělíme krém do prohlubní ve formě a necháme v chladničce alespoň 3 hodiny ztuhnout.

7

Než budeme servírovat, opatrně vyjmeme dortíky z formy. Lžíci citronového krému zapracujeme do ušlehané tuhé šlehačky ( 200 ml ) a hmotou naplníme cukrářský zdobicí sáček s trubičkou ve tvaru hvězdičky. Na 12 upečených koleček naneseme krém a přiklopíme zbývajícími 12 ti kolečky. Ve středu každého cheesecake uděláme růžičku z krému a do krému položíme makronku. Na makronku naneseme suchým štětcem zlatý prach.

Né, tento recept nemá fotku.

Přidej ji jako první a odměna je tvoje.
Přidat foto +15 zlaťáků

Komentáře a hodnocení

Jsi zaregistrovaný? Stačí se přihlásit, nebo zadej e-mail

Palec nahoru
0
Palec dolu
0
0
Vyzkoušej recept