Recept

Cheesecake s bonbony marschmallow

Palec nahoru
0
Palec dolu
0
0
Vyzkoušej recept
Celkový čas: 90 minut
Doba přípravy: 80 minut
Doba vaření: 10 minut
Autor:
Hodnost: Jen se vezu (33%)
ID receptu: 63740
Kategorie: Cheesecake

Ingredience

250 g Bonbony marshmallow
140 g Celozrnné sušenky
200 g Čokoláda hořká
50 g Cukr krupice
250 g Mascarpone
100 g Máslo čerstvé
140 g Oreo sušenky
300 ml Smetana 33% (šlehačka)
300 g Sýr krémový
6 ks Teacake v čokoládě
1 kávová lžička Vanilková pasta
6 plátek Želatina bílá plátky

Nutriční hodnoty jedné porce

21% Kalorie 408 kcal
Kilojoule 1 709kJ
4% Sacharidy 15 g
48% Tuky 36 g
4% Sodík 88 mg
8% Bílkoviny 4 g

Cheesecake s bonbony marschmallow postup přípravy receptu:

1

Rozmixujeme sušenky Oreo, celozrnné sušenky a teacaky, dáme je do mísy a promícháme s rozehřátým máslem. Směs natlačíme zadní stranou lžíce na dno a stěnu kulaté otevírací dortové formy o průměru 23 cm, kterou jsme vytřeli tukem a vyložili pečicím papírem. Základ by měl dosahovat do výšky asi 3 - 4 cm tak, aby zbylo dost místa pro náplň. Prstem vymodelujeme na horním okraji vlnky.

2

Přelijeme plátky želatiny vodou a necháme je změknout.

3

Nahladko prošleháme ve velké míse mascarpone, smetanový sýr, 50 gramů krupicového cukru a lžičku vanilkové pasty.

4

Nalijeme smetanu ke šlehání do misky ze žáruvzdorného materiálu, postavené na rendlík s mírně vroucí vodou a smetanu ohřejeme. vymačkáme tekutinu ze želatiny, plátky vložíme do teplé smetany a mícháme, dokud se želatina nerozpustí. Přidáme na malé kousky nalámanou čokoládu a zahříváme, dokud se čokoláda nerozpustí. Přecedíme, abychom odstranili všechny kousky nerozpuštěné želatiny a čokoládovou smetanu vešleháme do vanilkového krému. Prošleháme náplň nahladko a upravíme ji na sušenkový základ ve formě, formu uložíme do chladničky ztuhnout alespoň na 3 hodiny, ideálně přes noc.

5

Než budeme podávat, předehřejeme gril. Rozpůlíme bonbony marshmallow a těsně vedle sebe je vyskládáme na cheesecake, který pak na několik minut vložíme pod gril. Když začnou bonbony na povrchu karamelizovat, dezert vyjmeme. Při příliš dlouhém zahřívání by se bonbony roztekly a po odstranění ráfku by stékaly po sušenkovém základu, což sice dobře chutná, ale není to pěkné na pohled. Uvolníme sušenkový základ od ráfku, vyjmeme cheesecake z formy a ihned podáváme.

Né, tento recept nemá fotku.

Přidej ji jako první a odměna je tvoje.
Přidat foto +15 zlaťáků

Komentáře a hodnocení

Jsi zaregistrovaný? Stačí se přihlásit, nebo zadej e-mail

Palec nahoru
0
Palec dolu
0
0
Vyzkoušej recept