Cheesecake s bonbony marschmallow - cítíte tu vůni? Zkuste si uvařit chuťovku podle receptu s fotkami. Za 90 minut podáváme. Máte hlad? Jdeme na to!
- Sdílet na Facebook
-
Sdílet na Pinterest
- Uložit si recept
- Poslat e-mailem
- Tisknout
- /
- /
- Cheesecake s bonbony marschmallow
Cheesecake s bonbony marschmallow
Celkový čas: | 90 minut |
---|---|
Doba přípravy: | 80 minut |
Doba vaření: | 10 minut |
Autor: | angina |
---|---|
Hodnost: | Jen se vezu (33%) |
ID receptu: | 63740 |
Kategorie: | Cheesecake |
Ingredience
250 g | Bonbony marshmallow |
140 g | Celozrnné sušenky |
200 g | Čokoláda hořká |
50 g | Cukr krupice |
250 g | Mascarpone |
100 g | Máslo čerstvé |
140 g | Oreo sušenky |
300 ml | Smetana 33% (šlehačka) |
300 g | Sýr krémový |
6 ks | Teacake v čokoládě |
1 kávová lžička | Vanilková pasta |
6 plátek | Želatina bílá plátky |
Nutriční hodnoty jedné porce
Uhlovodany | 6g |
---|---|
Cholesterol | 90,2mg |
Draslík | 34,6mg |
Vláknina | 0,0mg |
Vitamín A | 335,8mg |
Vitamín B6 | 0,0mg |
Vitamín B12 | 0,0mg |
Vitamín C | 0,0mg |
Vitamín E | 0,1mg |
Vápník | 0,0mg |
Železo | 9,3mg |
Hodnoty jsou vztaženy na jednu porci. DDD (doporučená denní dávka) je založena na průměrných hodnotách pro dospělého člověka o váze 70kg z vyhlášky č. 225/2008 Sb.
Suroviny Cukr krupice, Sýr krémový, Želatina bílá plátky mají zadané všechny známé hodnoty.
Suroviny Čokoláda hořká, Mascarpone, Máslo čerstvé, Smetana 33% (šlehačka) mají zadané pouze základní hodnoty. Výpočty nutriční tabulky, nemusí souhlasit se skutečností.
Suroviny Bonbony marshmallow, Celozrnné sušenky, Oreo sušenky, Teacake v čokoládě, Vanilková pasta nemají zadané kompletní nutriční hodnoty. Výpočty nutriční tabulky nemusí souhlasit se skutečností.
Cheesecake s bonbony marschmallow postup přípravy receptu:
1 | Rozmixujeme sušenky Oreo, celozrnné sušenky a teacaky, dáme je do mísy a promícháme s rozehřátým máslem. Směs natlačíme zadní stranou lžíce na dno a stěnu kulaté otevírací dortové formy o průměru 23 cm, kterou jsme vytřeli tukem a vyložili pečicím papírem. Základ by měl dosahovat do výšky asi 3 - 4 cm tak, aby zbylo dost místa pro náplň. Prstem vymodelujeme na horním okraji vlnky. |
2 | Přelijeme plátky želatiny vodou a necháme je změknout. |
3 | Nahladko prošleháme ve velké míse mascarpone, smetanový sýr, 50 gramů krupicového cukru a lžičku vanilkové pasty. |
4 | Nalijeme smetanu ke šlehání do misky ze žáruvzdorného materiálu, postavené na rendlík s mírně vroucí vodou a smetanu ohřejeme. vymačkáme tekutinu ze želatiny, plátky vložíme do teplé smetany a mícháme, dokud se želatina nerozpustí. Přidáme na malé kousky nalámanou čokoládu a zahříváme, dokud se čokoláda nerozpustí. Přecedíme, abychom odstranili všechny kousky nerozpuštěné želatiny a čokoládovou smetanu vešleháme do vanilkového krému. Prošleháme náplň nahladko a upravíme ji na sušenkový základ ve formě, formu uložíme do chladničky ztuhnout alespoň na 3 hodiny, ideálně přes noc. |
5 | Než budeme podávat, předehřejeme gril. Rozpůlíme bonbony marshmallow a těsně vedle sebe je vyskládáme na cheesecake, který pak na několik minut vložíme pod gril. Když začnou bonbony na povrchu karamelizovat, dezert vyjmeme. Při příliš dlouhém zahřívání by se bonbony roztekly a po odstranění ráfku by stékaly po sušenkovém základu, což sice dobře chutná, ale není to pěkné na pohled. Uvolníme sušenkový základ od ráfku, vyjmeme cheesecake z formy a ihned podáváme. |