Recept

Cheesecake s hruškami a praliné

Palec nahoru
0
Palec dolu
0
0
Vyzkoušej recept
Celkový čas: 132 minut
Doba přípravy: 120 minut
Doba vaření: 12 minut
Autor:
Hodnost: Jen se vezu (33%)
ID receptu: 63741
Kategorie: Cheesecake

Ingredience

1 ks Citrony
250 ml Créme fraiche
230 g Cukr krupice
2 polévková lžíce Cukr moučkový
3 ks Hrušky
30 g Kakao - prášek
250 g Mascarpone
75 g Máslo čerstvé
100 g Mouka pšeničná hladká T 650
150 g Ořechy makadamové
0,5 kávová lžička Sůl
1 kávová lžička Vanilková pasta
60 ml Voda pitná

Nutriční hodnoty jedné porce

17% Kalorie 327 kcal
Kilojoule 1 367kJ
9% Sacharidy 34 g
28% Tuky 21 g
2% Sodík 39 mg
6% Bílkoviny 3 g

Cheesecake s hruškami a praliné postup přípravy receptu:

1

Začneme přípravou kakaového těsta. Prosejeme mouku a kakao do mísy, vmícháme sůl a 30 gramů krupicového cukru. Rukama zapracujeme změklé máslo a uděláme měkké těsto. Pokud se nám zdá příliš lepkavé, přidáme trochu mouky. Zabalíme těsto do potravinářské folie a na 30 minut uložíme do chladničky.

2

Předehřejeme troubu na 180 °C.

3

Rozválíme těsto na pečicím papíru na tenký plát a i s papírem přeneseme na plech. Plech vložíme do předehřáté trouby a pečeme asi 10 - 12 minut, necháme několik minut vychladnout a vykrajovacím kolečkem s o něco menším průměrem než je průměr vytlačovacích forem, vykrájíme 24 koleček. Necháme vychladnout.

4

Tři zralé hrušky oloupeme, vykrájíme a nakrájíme na malé kousky. Vložíme je do rendlíku s 60 ti ml vody, šťávou z jednoho citronu a 50 ti gramy krupicového cukru. Zahříváme dokud hrušky nezměknou ( cca 5 - 8 minut ), nesmíme je ale rozvařit. Slijeme tekutinu a necháme hrušky vychladnout.

5

Nyní si připravíme praliné. Napícháme na špejle 12 makadamových ořechů. Zbývající ořechy položíme těsně vedle sebe na plech vytřený tukem. Zahříváme 15é gramů krupicového cukru v rendlíku, dokud nezačne karamelizovat. Nemícháme, jen potřásáme rendlíkem. Dvěma třetinami cukru polijeme ořechy a necháme ztuhnout. Zbývající karamel necháme mírně zchladnout - musí zůstat lepkavý a musí být možné z něj vytahovat vlákna. Namáčíme ořechy napíchnuté na špejlích do karamelu tak, aby se celé obalily, pak je zdvihneme, aby se z karamelu vytáhlo vlákno, které na ořechu vytvoří špičku. Necháme karamel ztuhnout. Musíme držet špejle ořechem dolů - v této fázi možná budeme potřebovat pomocníka, který bude špejle držet, zatímco budeme namáčet další ořechy. Když nám karamel v rendlíku ztuhne, stačí ho ohřát a můžeme pokračovat v namáčení. Když karamel vychladne, sejmeme ořech ze špejlí a uložíme je opatrně do uzavřené vzduchotěsné nádoby.

6

Rozmixujeme ořechy z pečicího papíru na jemné drobečk - tzv. praliné.

7

V míse prošleháme mascarpone, vanilkovou pastu, crème fraîche a moučkový cukr. Šleháme, dokud směs nezhoustne a když vytáhneme metlu, zůstávají na ní měkké kopečky. Hmotou naplníme cukrářský zdobicí sáček.

8

Finální podobu dezertů sestavíme až těsně před podáváním. Překontrolujeme, jestli má každá trubička ( forma ) správně nasazené vytlačovací dno. Na dno dáme pár kousků hrušek, zasypeme praliné, nastříkáme zdobicím sáčkem trochu náplně a vše přikryjeme kolečkem upečeným z kakaového těsta. Takto střídáme vrstvy a nakonec uděláme růžičku krému do které usadíme makadamový ořech v karamelu. Zasadíme do trubičky vytlačovací píst a podáváme.

Poznámka

příprava tohoto dezertu je trochu obtížnější, můžeme si ale všechno připravit předem a dezert sestavíme až před podáváním. Pro tento recept je nutné mít 12 vytlačovacích forem ( push pops ), 12 špejlí, vykrajovací kolečko a cukrářský zdobicí sáček s trubičkou ve tvaru hvězdičky.

Né, tento recept nemá fotku.

Přidej ji jako první a odměna je tvoje.
Přidat foto +15 zlaťáků

Komentáře a hodnocení

Jsi zaregistrovaný? Stačí se přihlásit, nebo zadej e-mail

Palec nahoru
0
Palec dolu
0
0
Vyzkoušej recept