Recept

Cheesecake s profiterolkami

Palec nahoru
0
Palec dolu
0
0
Vyzkoušej recept
Celkový čas: 165 minut
Doba přípravy: 85 minut
Doba vaření: 80 minut
Autor:
Hodnost: Jen se vezu (33%)
ID receptu: 63742
Kategorie: Cheesecake

Ingredience

250 g Celozrnné sušenky
400 ml Créme fraiche
220 g Cukr krupice
1 polévková lžíce Maizena - kukuřičný škrob
150 g Máslo čerstvé
100 ml Mléko plnotučné
350 ml Smetana 33% (šlehačka)
300 g Sýr krémový
1 kávová lžička Tresť vanilková
1 ks Vaječný žloutek slepičí
5 ks Vejce slepičí
150 ml Voda pitná

Nutriční hodnoty jedné porce

22% Kalorie 441 kcal
Kilojoule 1 845kJ
5% Sacharidy 20 g
51% Tuky 38 g
5% Sodík 99 mg
10% Bílkoviny 6 g

Cheesecake s profiterolkami postup přípravy receptu:

1

Předehřejeme troubu na 170 °C.

2

Rozmixujeme sušenky, nebo je můžeme vložit do plastového sáčku a válečkem je rozdrtíme na jemné drobečky. Vysypeme je do mísy a promícháme s rozehřátým máslem. Sušenkovou směs natlačíme zadní stranou lžíce na dno kulaté otevírací formy o průměru 23 cm, vytřené máslem a vyložené pečicím papírem.

3

Do velké mísy dáme smetanový sýr, crème fraîche a 80 gramů krupicového cukru, prošleháme, do krému přidáme dvě vejce a lžičku vanilkové pasty, znovu prošleháme. Krém upravíme na sušenkový základ ve formě, formu vložíme do předehřáté trouby a pečeme 40 - 50 minut dozlatohněda. Náplň musí být ztuhlá, kromě malého místa uprostřed. Vyjmeme formu z trouby, necháme vychladnout a pak uložíme do chladničky alespoň na 3 hodiny, ideálně přes noc.

4

Připravíme profiterolky. Troubu předehřejeme na 200 °C. Dvakrát prosejeme mouku, aby v ní nebyly hrudky. 150 ml vody a 50 gramů másla zahříváme v rendlíku dokud se máslo nerozpustí, přivedeme k varu a přidáme mouku. Odstavíme rendlík a zpracováváme vařečkou, až se z těsta vytvoří koule, která se nelepí na rendlík. Necháme těsto zchladnout asi 5 minut a pak do něj po částech zapracujeme dvě rozšlehaná vejce. Hotové těsto dáme do cukrářského zdobicího sáčku s velkou trubičkou a na plechu s pečicím papírem z něj vytvoříme 45 kuliček. Navlhčíme si prst a kuličky uhladíme. Vložíme plech do trouby a pečeme 12 minut, vyjmeme z trouby a každou kuličku nařízneme. Znovu vrátíme do trouby a pečeme ještě 3 - 5 minut dokřupava. Pak necháme kuličky vychladnout na mřížce.

5

A teď se pustíme do přípravy krému. V míse ušleháme dokrémova kukuřičný škrob, 60 gramů krupicového cukru, jedno vejce a jeden žloutek. Přivedeme k varu mléko, smetanu a vanilkovou příchuť a vešleháme do rozšlehaných vajec s cukrem a škrobem. Vrátíme do rendlíku a několik minut povaříme, až do zhoustnutí. Pak krém přecedíme, odstraníme případné hrudky a necháme vychladnout.

6

Ušleháme tuhou šlehačku ( 200 ml ) a opatrně ji zapracujeme do krému. Částí krému potřeme cheesecake, zbytek dáme do cukrářského zdobicího sáčku a nastříkáme do profiterolek. Profiterolky vyskládáme na cheesecake.

7

Necháme zkaramelizovat 80 gramů krupicového cukru v rendlíku z těžkým dnem, dáváme pozor, aby se nepřipálil. Cukr nemícháme, pouze potřásáme rendlíkem. Necháme karamel trochu zchladnout, pak ho nabereme na lžíci a necháme kapat v tenkých vláknech - nitích, která opatrně vytahujeme prsty, karamel na lžíci je horký. Když začne karamel tuhnout, znovu ho zahřejeme a můžeme pokračovat ve vytahování nití. Z nití utvoříme něco jako hnízdo, které položíme do středu cheesecake a ihned podáváme.

Né, tento recept nemá fotku.

Přidej ji jako první a odměna je tvoje.
Přidat foto +15 zlaťáků

Komentáře a hodnocení

Jsi zaregistrovaný? Stačí se přihlásit, nebo zadej e-mail

Palec nahoru
0
Palec dolu
0
0
Vyzkoušej recept