Jednoduchý recept

Salát s romanescem, tuňákem, sýrem a ořechy

  • Česko
Palec nahoru
0
Palec dolu
0
0
Vyzkoušej recept
Celkový čas: 20 minut
Doba přípravy: 15 minut
Doba vaření: 5 minut
Autor:
Hodnost: Rozkoukávám se (55%)
ID receptu: 63743
Kategorie: Studené saláty

Ingredience

2 polévková lžíce Bazalka
1 ks Cibule červená
70 g Kukuřice cukrová nakládaná
3 polévková lžíce Ořechy vlašské
1 špetka Pepř bílý
220 g Romanesco
1 hrst Salát listový Dubáček
1 hrst Salát Rosso
1 kávová lžička Sůl
1 špetka Sůl mořská
200 g Sýr balkánský
150 g Tuňák ve vlastní šťávě
1,5 l Voda pitná

Nutriční hodnoty jedné porce

31% Kalorie 609 kcal
Kilojoule 2 546kJ
7% Sacharidy 26 g
53% Tuky 40 g
83% Sodík 2 g
69% Bílkoviny 39 g

Salát s romanescem, tuňákem, sýrem a ořechy postup přípravy receptu:

1

V hrnci si přivedeme k varu 1.5l vody se solí. Z romanesca odstraníme listy, vykrojíme tvrdý vnitřek a hlávku rozdělíme na malé růžičky. Růžičky povaříme ve vodě přibližně 5-6 minut. Pak je scedíme a vychladlé dáme do mísy.

2

Z omytých listů dvou druhů salátů setřepeme vodu, prsty je potrháme a dáme do mísy. Kousky tuňáka ve vlastní šťávě scedíme. Očistíme červenou cibuli, rozkrojíme ji na polovinu a nakrájíme na tenké půlměsíčky. Cukrovou kukuřici scedíme z nálevu, odkapanou přidáme k salátu spolu s cibulí, tuňákem a bazalkovýmí lístky.

3

Do salátu nakonec přidáme na kostičky pokrájený balkánský sýr, vlašské ořechy, salát zlehka promícháme, podle chuti přidáme sůl, pepř a hned servírujeme.

Poznámka

Romanesco - česky květolice - patří do druhu brukve, podobná květáku. Je to zelenina bohatá na vitamín C, vitamín B6 (kyselina litová), vlákninu a karoten.

Né, tento recept nemá fotku.

Přidej ji jako první a odměna je tvoje.
Přidat foto +15 zlaťáků

Komentáře a hodnocení

Jsi zaregistrovaný? Stačí se přihlásit, nebo zadej e-mail

Palec nahoru
0
Palec dolu
0
0
Vyzkoušej recept