Japonský cheesecake s květy sakury - cítíte tu vůni? Zkuste si uvařit chuťovku podle receptu s fotkami. Za 110 minut podáváme. Máte hlad? Jdeme na to!
- Sdílet na Facebook
-
Sdílet na Pinterest
- Uložit si recept
- Poslat e-mailem
- Tisknout
- /
- /
- Japonský cheesecake s květy sakury
Celkový čas: | 110 minut |
---|---|
Doba přípravy: | 90 minut |
Doba vaření: | 20 minut |
Autor: | angina |
---|---|
Hodnost: | Jen se vezu (33%) |
ID receptu: | 63744 |
Kategorie: | Cheesecake |
Ingredience
2 kávová lžička | Čaj Matcha |
30 g | Čokoláda hořká |
1 polévková lžíce | Créme fraiche |
155 g | Cukr krupice |
400 g | Kompot třešňový |
0,5 kávová lžička | Kypřicí prášek do pečiva |
55 g | Máslo čerstvé |
55 g | Mouka pšeničná hladká T 650 |
150 ml | Smetana 33% (šlehačka) |
200 g | Sýr krémový |
250 g | Sýr Ricotta |
1 kávová lžička | Vanilková pasta |
1 ks | Vejce slepičí |
40 ks | Zdobení cukrové květy |
4 plátek | Želatina bílá plátky |
Nutriční hodnoty jedné porce
Uhlovodany | 20g |
---|---|
Cholesterol | 68,7mg |
Draslík | 109,4mg |
Vláknina | 2g |
Vitamín A | 392,4mg |
Vitamín B6 | 0,0mg |
Vitamín B12 | 0,0mg |
Vitamín C | 1,2mg |
Vitamín E | 0,2mg |
Vápník | 0,0mg |
Železo | 5,5mg |
Hodnoty jsou vztaženy na jednu porci. DDD (doporučená denní dávka) je založena na průměrných hodnotách pro dospělého člověka o váze 70kg z vyhlášky č. 225/2008 Sb.
Suroviny Cukr krupice, Kompot třešňový, Kypřicí prášek do pečiva, Sýr krémový, Sýr Ricotta, Vejce slepičí, Želatina bílá plátky mají zadané všechny známé hodnoty.
Suroviny Čokoláda hořká, Créme fraiche, Máslo čerstvé, Mouka pšeničná hladká T 650, Smetana 33% (šlehačka) mají zadané pouze základní hodnoty. Výpočty nutriční tabulky, nemusí souhlasit se skutečností.
Suroviny Čaj Matcha, Vanilková pasta, Zdobení cukrové květy nemají zadané kompletní nutriční hodnoty. Výpočty nutriční tabulky nemusí souhlasit se skutečností.
Japonský cheesecake s květy sakury postup přípravy receptu:
1 | Předehřejeme troubu na 180 °C. |
2 | Utřeme do pěny 55 gramů krupicového cukru a 55 gramů změklého másla ve velké míse. Přidáme vejce a znovu třeme. Rozpustíme dvě lžičky práškového čaje ( matcha )ve lžíci horké vody a spolu s crème fraîche přidáme do směsi. Pak do mísy prosejeme mouku s kypřicím práškem a zapracujeme ji do hmoty. Hotové těsto upravíme do vymazané a pečicím papírem vyložené dortové formy o průměru 23 cm, formu vložíme do předehřáté trouby a pečeme 15 - 20 minut dozlatova. Těsto musí být po upečení pružné a po stlačení prstem se musí rychle vracet do původního tvaru. Ve formě necháme vychladnout. |
3 | Přelijeme plátky želatiny vodou a necháme je změknout. |
4 | Do větší mísy dáme ricottu, smetanový sýr, vanilkovou pastu a 100 gramů krupicového cukru, dohladka prošleháme. |
5 | Nalijeme smetanu ke šlehání do misky z žáruvzdorného materiálu, misku postavíme na rendlík s mírně vroucí vodou a ohřejeme. Vymačkáme tekutinu ze želatiny, plátky vložíme do teplé smetany a za stálého míchání počkáme, dokud se želatina nerozpustí. Pak smetanu přecedíme, abychom odstranili kousky nerozpuštěné želatiny a vešleháme ji do vanilkového krému. |
6 | Vypeckujeme třešně z kompotu a rozmixujeme je do hladkého pyré. Třetinu pyré upravíme na upečený korpus ve formě, u okraje necháme volné místo. Zbývající pyré zapracujeme do vanilkového krému, ale včas přestaneme, abychom zachovali pěkný dvoubarevný efekt. naneseme krém na vrstvu třešní na korpusu a uložíme do chladničky alespoň na 3 hodiny, ideálně přes noc. |
7 | Rozehřejeme tmavou čokoládu, vlijeme ji do zdobicího cukrářského sáčku s malou trubičkou a na povrch cheesecake nanášíme tak, abychom vytvořili iluzi stromu - větví. Na větve rozehřátou čokoládou přilepíme malé růžové a bílé čokoládové květy - a na dortu máme kvetoucí sakuru. Po rozkrájení získáme 12 porcí skvělého dezertu. |