Cheesecake s glazovaným ovocem - cítíte tu vůni? Zkuste si uvařit chuťovku podle receptu s fotkami. Za 70 minut podáváme. Máte hlad? Jdeme na to!
- Sdílet na Facebook
-
Sdílet na Pinterest
- Uložit si recept
- Poslat e-mailem
- Tisknout
- /
- /
- Cheesecake s glazovaným ovocem
Cheesecake s glazovaným ovocem
Celkový čas: | 70 minut |
---|---|
Doba přípravy: | 70 minut |
Doba vaření: | 0 minut |
Autor: | angina |
---|---|
Hodnost: | Jen se vezu (33%) |
ID receptu: | 63746 |
Kategorie: | Cheesecake |
Ingredience
100 g | Cukr krupice |
1 ks | Glazura |
150 g | Jahody lesní |
100 g | Máslo čerstvé |
250 ml | Smetana 33% (šlehačka) |
200 g | Sušenky BeBe světlé jemné |
200 g | Sýr krémový |
250 g | Tvaroh jemný |
1 ks | Vanilkový lusk |
4 plátek | Želatina bílá plátky |
Nutriční hodnoty jedné porce
Uhlovodany | 28g |
---|---|
Cholesterol | 61,5mg |
Draslík | 27,8mg |
Vláknina | 1g |
Vitamín A | 268,6mg |
Vitamín B6 | 0,0mg |
Vitamín B12 | 0,0mg |
Vitamín C | 0,0mg |
Vitamín E | 0,1mg |
Vápník | 0,0mg |
Železo | 11,1mg |
Hodnoty jsou vztaženy na jednu porci. DDD (doporučená denní dávka) je založena na průměrných hodnotách pro dospělého člověka o váze 70kg z vyhlášky č. 225/2008 Sb.
Suroviny Cukr krupice, Sýr krémový, Želatina bílá plátky mají zadané všechny známé hodnoty.
Suroviny Jahody lesní, Máslo čerstvé, Smetana 33% (šlehačka), Sušenky BeBe světlé jemné, Tvaroh jemný, Vanilkový lusk mají zadané pouze základní hodnoty. Výpočty nutriční tabulky, nemusí souhlasit se skutečností.
Suroviny Glazura nemají zadané kompletní nutriční hodnoty. Výpočty nutriční tabulky nemusí souhlasit se skutečností.
Cheesecake s glazovaným ovocem postup přípravy receptu:
1 | Rozmixujeme 200 gramů nepříliš sladkých sušenek, nebo je vložíme do plastového sáčku a válečkem rozdrtíme na jemné drobečky. Vsypeme je do mísy a promícháme s rozehřátým máslem. Sušenkovou směs natlačíme zadní stranou lžíce na dno kulaté otevírací dortové formy o průměru 23 cm, vymazané tukem a vyložené pečicím papírem. |
2 | Přelijeme plátky želatiny vodou a necháme je změknout. |
3 | V míse rozšleháme tvaroh, smetanový sýr a cukr na lehký krém. nalijeme smetanu ke šlehání do žáruvzdorné misky, rozpůlíme podélně vanilkový lusk, vyškrábneme z něj semena a i s luskem je přidáme do smetany. Misku postavíme na rendlík s mírně vroucí vodou a smetanu ohříváme, dokud není teplá, pak vyjmeme vanilkový lusk. Vymačkáme tekutinu ze želatiny, plátky dáme do teplé ochucené smetany a mícháme až do jejího rozpuštění. Přecedíme, abychom odstranili kousky nerozpuštěné želatiny a vešleháme do tvarohového krému. Hotovou náplň upravíme na základ a na hodinu uložíme do chladničky. |
4 | Náplň pokryjeme ovocem dle vlastní chuti a fantazie ( maliny, jahody, hroznové víno, borůvky, červený rybíz, nebo třeba mango ). |
5 | Připravíme glazuru dle návodu na obalu ( např. Dr. Oetker )a ovoce jí přelijeme. Hotový cheesecake uložíme na noc do chladničky aby pořádně ztuhl. |
Poznámka
V mé verzi uvádím jako surovinu čerstvé jahody, ale můžeme zvolit čerstvé ovoce dle vlastního výběru, nálady a chuti, viz výše.