Recept

Řezy z bramborového těsta se sýrem

  • Česko
Palec nahoru
0
Palec dolu
0
0
Vyzkoušej recept
Celkový čas: 65 minut
Doba přípravy: 20 minut
Doba vaření: 45 minut
Autor:
Hodnost: Rozkoukávám se (55%)
ID receptu: 63747
Kategorie: Brambory

Ingredience

Na vytření a vysypání plechu
1 polévková lžíce Mouka žitná celozrnná
1 polévková lžíce Olej slunečnicový
Těsto
500 g Brambory
4 stroužek Česnek
1 kávová lžička Kmín celý
1,5 kávová lžička Majoránka
6 polévková lžíce Mouka žitná celozrnná
0,5 kávová lžička Pepř černý mletý
1 špetka Soda jedlá
1 kávová lžička Sůl mořská
100 g Sýr Eidam cihla 30%
100 g Uzené maso vařené
2 ks Vejce slepičí

Nutriční hodnoty jedné porce

15% Kalorie 291 kcal
Kilojoule 1 218kJ
5% Sacharidy 17 g
25% Tuky 19 g
23% Sodík 455 mg
24% Bílkoviny 13 g

Řezy z bramborového těsta se sýrem postup přípravy receptu:

1

Troubu si předehřejeme na 190°C. Pekáč vytřeme olejem a vysypeme polohrubou moukou.

2

Oloupané brambory nastrouháme na jemném struhadle do mísy. Očištěné stroužky česneku prolisujeme a přidáme k bramborům. Ještě přidáme nastrouhaný sýr, na drobné kostičky pokrájené libové uzené maso, pohankovou mouka, majoránku, vejce, sůl, kmín, pepř a špetku jedlé sody. Vše řádně vymícháme, těsto dáme na připravený pečící plech a vložíme ho do středu předehřáté trouby. Bramborové těsto pečeme do zlatova, až bude mít okraje zlatavo hnědé, křupavé, je upečené. Pečeme přibližně 35-45 minut.

3

Těsto po mírném vychladnutí nekrájíme na řezy a teplé podáváme. Chutnají i studené.

Poznámka

Do těsta můžeme přidat i čerstvé žampióny nebo hříbky.

Né, tento recept nemá fotku.

Přidej ji jako první a odměna je tvoje.
Přidat foto +15 zlaťáků

Komentáře a hodnocení

Jsi zaregistrovaný? Stačí se přihlásit, nebo zadej e-mail

Palec nahoru
0
Palec dolu
0
0
Vyzkoušej recept