Recept

Kuřecí stehna dušená na mrkvi s hráškem

  • Česko
Palec nahoru
0
Palec dolu
0
0
Vyzkoušej recept
Celkový čas: 50 minut
Doba přípravy: 20 minut
Doba vaření: 30 minut
Autor:
Hodnost: Rozkoukávám se (52%)
ID receptu: 63750

Ingredience

Restované maso
1 ks Cibule
500 g Kuřecí stehna
0,5 polévková lžíce Máslo čerstvé
1 polévková lžíce Olej slunečnicový
0,3 kávová lžička Pepř bílý
1 kávová lžička Sůl mořská
0,3 kávová lžička Zázvor celý
Dušená mrkev s hráškem
1 kávová lžička Citrónová šťáva
1 kávová lžička Cukr krupice
200 g Hrášek mražený
360 g Mrkev kořen
1 polévková lžíce Máslo čerstvé
2 špetka Sůl mořská
150 ml Voda pitná

Nutriční hodnoty jedné porce

20% Kalorie 397 kcal
Kilojoule 1 663kJ
5% Sacharidy 18 g
31% Tuky 23 g
38% Sodík 764 mg
47% Bílkoviny 27 g

Kuřecí stehna dušená na mrkvi s hráškem postup přípravy receptu:

1

Omytá a osušená kuřecí stehna zbavíme kůže, poté je vykostíme a maso nakrájíme na kostičky. Očištěnou cibuli pokrájíme nadrobno. Oloupanou a omytou mrkev pokrájíme na tenké plátky. V sítu promyjeme zmražený zelený hrášek.

2

V pánvi rozehřejeme olej s máslem, na něm orestujeme kousky masa dozlatova, ochutíme je solí, pepřem a zázvorem. Znovu je promícháme a smažíme ještě 1-2 minuty.

3

V kastrólu rozehřejeme máslo, na něm si krátce osmažíme mrkev, stále ji promícháváme asi 1-2 minuty. Pak k mrkvi přidáme maso i cibulí, hrášek, vodu, vše promícháme a pod poklicí dusíme 15-20 minut. Podle chuti pak dušenou mrkev dosolíme, podle chuti přimícháme cukr a přidáme citrónovou šťávu.

4

Horkou mrkev s hráškem a masem dáme na talíře a hned servírujeme.

Poznámka

Příloha: vařené brambory nebo vařená rýže.

Né, tento recept nemá fotku.

Přidej ji jako první a odměna je tvoje.
Přidat foto +5 zlaťáků

Komentáře a hodnocení

Jsi zaregistrovaný? Stačí se přihlásit, nebo zadej e-mail

Palec nahoru
0
Palec dolu
0
0
Vyzkoušej recept