Kuřecí stehna dušená na mrkvi s hráškem - cítíte tu vůni? Zkuste si uvařit chuťovku podle receptu s fotkami. Za 50 minut podáváme. Máte hlad? Jdeme na to!
- Sdílet na Facebook
-
Sdílet na Pinterest
- Uložit si recept
- Poslat e-mailem
- Tisknout
- /
- /
- Kuřecí stehna dušená na mrkvi s hráškem
Celkový čas: | 50 minut |
---|---|
Doba přípravy: | 20 minut |
Doba vaření: | 30 minut |
Autor: | xenia1 |
---|---|
Hodnost: | Rozkoukávám se (55%) |
ID receptu: | 63750 |
Kategorie: | Maso |
Ingredience
Restované maso | |
---|---|
1 ks | Cibule |
500 g | Kuřecí stehna |
0,5 polévková lžíce | Máslo čerstvé |
1 polévková lžíce | Olej slunečnicový |
0,3 kávová lžička | Pepř bílý |
1 kávová lžička | Sůl mořská |
0,3 kávová lžička | Zázvor celý |
Dušená mrkev s hráškem | |
1 kávová lžička | Citrónová šťáva |
1 kávová lžička | Cukr krupice |
200 g | Hrášek mražený |
1 polévková lžíce | Máslo čerstvé |
360 g | Mrkev kořen |
2 špetka | Sůl mořská |
150 ml | Voda pitná |
Nutriční hodnoty jedné porce
Uhlovodany | 11g |
---|---|
Cholesterol | 112,8mg |
Draslík | 361,4mg |
Vláknina | 11g |
Vitamín A | 1g |
Vitamín B6 | 0,4mg |
Vitamín B12 | 0,0mg |
Vitamín C | 10,9mg |
Vitamín E | 1,2mg |
Vápník | 0,0mg |
Železo | 11,7mg |
Hodnoty jsou vztaženy na jednu porci. DDD (doporučená denní dávka) je založena na průměrných hodnotách pro dospělého člověka o váze 70kg z vyhlášky č. 225/2008 Sb.
Suroviny Cibule, Kuřecí stehna, Olej slunečnicový, Pepř bílý, Zázvor celý, Cukr krupice, Hrášek mražený, Voda pitná mají zadané všechny známé hodnoty.
Suroviny Máslo čerstvé, Sůl mořská, Máslo čerstvé, Mrkev kořen, Sůl mořská mají zadané pouze základní hodnoty. Výpočty nutriční tabulky, nemusí souhlasit se skutečností.
Suroviny Citrónová šťáva nemají zadané kompletní nutriční hodnoty. Výpočty nutriční tabulky nemusí souhlasit se skutečností.
Kuřecí stehna dušená na mrkvi s hráškem postup přípravy receptu:
1 | Omytá a osušená kuřecí stehna zbavíme kůže, poté je vykostíme a maso nakrájíme na kostičky. Očištěnou cibuli pokrájíme nadrobno. Oloupanou a omytou mrkev pokrájíme na tenké plátky. V sítu promyjeme zmražený zelený hrášek. |
2 | V pánvi rozehřejeme olej s máslem, na něm orestujeme kousky masa dozlatova, ochutíme je solí, pepřem a zázvorem. Znovu je promícháme a smažíme ještě 1-2 minuty. |
3 | V kastrólu rozehřejeme máslo, na něm si krátce osmažíme mrkev, stále ji promícháváme asi 1-2 minuty. Pak k mrkvi přidáme maso i cibulí, hrášek, vodu, vše promícháme a pod poklicí dusíme 15-20 minut. Podle chuti pak dušenou mrkev dosolíme, podle chuti přimícháme cukr a přidáme citrónovou šťávu. |
4 | Horkou mrkev s hráškem a masem dáme na talíře a hned servírujeme. |
Poznámka
Příloha: vařené brambory nebo vařená rýže.