Recept

Krůtí prsa v pomerančové marinádě

Palec nahoru
0
Palec dolu
0
0
Vyzkoušej recept
Celkový čas: 60 minut
Doba přípravy: 15 minut
Doba vaření: 45 minut
Autor:
Hodnost: Rozkoukávám se (55%)
ID receptu: 63751
Kategorie: Maso

Ingredience

500 g Krůtí prsa
Pomerančová marináda
3 stroužek Česnek
0,5 kávová lžička Hřebíček mletý
1 polévková lžíce Maizena - kukuřičný škrob
2 polévková lžíce Med včelí
3 polévková lžíce Olej sezamový
2 polévková lžíce Omáčka sójová
2 ks Pomeranče
100 ml Rajčatová šťáva
0,5 kávová lžička Zázvor mletý
Obloha
1 ks Pomeranče
Na podlití
100 ml Voda pitná

Nutriční hodnoty jedné porce

19% Kalorie 367 kcal
Kilojoule 1 535kJ
9% Sacharidy 32 g
19% Tuky 14 g
4% Sodík 79 mg
53% Bílkoviny 30 g

Krůtí prsa v pomerančové marinádě postup přípravy receptu:

1

Nejdříve si připravíme pomerančovou marinádu: do mísy s olejem vymačkáme šťávu z pomerančů. Přidáme k ní sójovou omáčku, med, prolisované stroužky česneku, rajčatovou šťávu, mletý zázvor, mletý hřebíček a kukuřičný škrob Maizenu. Vše v míse důkladně promícháme. Omytá a osušená krůtí prsa rozřežeme na poloviny a celá je namočíme do marinády na 6-8 hod.

2

Druhý den předehřejeme troubu na 200°C. Do zapékací misky dáme marinovaná krůtí prsa, podlijeme je troškou vody, mísu zakryjeme alobalem a vložíme do předehřáté trouby. Maso během pečení několikrát potřeme zbývající marinádou. Pečeme ho přibližně 35-45 minut.

3

Omytý a osušený pomeranč pokrájíme na měsíčky. Měkké upečené maso pokrájíme na plátky, dáme je na talíře, ozdobíme kousky pomeranče, maso přelijeme výpekem a servírujeme.

Poznámka

Příloha: dušená rýže Basmati.

Né, tento recept nemá fotku.

Přidej ji jako první a odměna je tvoje.
Přidat foto +15 zlaťáků

Komentáře a hodnocení

Jsi zaregistrovaný? Stačí se přihlásit, nebo zadej e-mail

Palec nahoru
0
Palec dolu
0
0
Vyzkoušej recept