Recept

Jáhlový nákyp s hříbky a tuňákem

  • Česko
Palec nahoru
0
Palec dolu
0
0
Vyzkoušej recept
Celkový čas: 50 minut
Doba přípravy: 20 minut
Doba vaření: 30 minut
Autor:
Hodnost: Rozkoukávám se (55%)
ID receptu: 63753
Kategorie: Hlavní chod

Ingredience

Na vytření pekáčku
0,5 polévková lžíce Olej slunečnicový
Vařené jáhly
200 g Jáhly - loupané proso
1 kávová lžička Sůl
500 ml Voda pitná
Usmažené hříbky
2 stroužek Česnek
1 ks Cibule
300 g Hříbky čerstvé
0,5 kávová lžička Kmín drcený
1 polévková lžíce Olej slunečnicový
0,3 kávová lžička Sůl
Ostatní suroviny do nákypu
1 polévková lžíce Koriandr čerstvý
1 kávová lžička Majoránka
1 kávová lžička Omáčka sójová
2 špetka Pepř bílý
2 špetka Sůl
40 g Sýr Eidam cihla 30%
150 g Tuňák ve vlastní šťávě

Nutriční hodnoty jedné porce

32% Kalorie 625 kcal
Kilojoule 2 614kJ
24% Sacharidy 87 g
18% Tuky 13 g
37% Sodík 748 mg
73% Bílkoviny 41 g

Jáhlový nákyp s hříbky a tuňákem postup přípravy receptu:

1

Pekáček vytřeme olejem. Jáhly několikrát po sobě promyjeme v horké vodě, poté vodu slijeme, jáhly dáme do kastrólku, zalijeme čistou vodou v poměru 1:2, přidáme sůl a přivedeme vodu k varu. Pak snížíme teplotu a vaříme je doměkka přibližně 15-20 minut. Troubu si předehřejeme na 180°C.

2

Mezitím očištěnou cibuli a česnek pokrájíme nadrobno. V pánvi na rozehřátém oleji zpěníme cibuli s česnekem, přidáme očištěné, na plátky pokrájené houby, osolíme je, posypeme kmínem a vysmažíme je z vlastní šťávy. Tuňáka ve vlastí šťávě scedíme.

3

K měkkým jáhlům přidáme nastrouhaný sýr, usmažené houby a tuňáka. Ještě jáhly dochutíme majoránkou, koliandrem, solí, pepřem, sójovou omáčkou a vše dobře promícháme. Jáhlovou směs dáme do pekáčku, zarovnáme a vložíme do předehřáté trouby.

4

Jáhlový nákyp pečeme 35-40 minut dozlatova. Podáváme teplý i studený. Dobrou chuť.

Poznámka

Jáhly jsou velice zdravé, pomáhají snižovat nadváhu.

Né, tento recept nemá fotku.

Přidej ji jako první a odměna je tvoje.
Přidat foto +15 zlaťáků

Komentáře a hodnocení

Jsi zaregistrovaný? Stačí se přihlásit, nebo zadej e-mail

Palec nahoru
0
Palec dolu
0
0
Vyzkoušej recept