Jáhlový nákyp s hříbky a tuňákem - cítíte tu vůni? Zkuste si uvařit chuťovku podle receptu s fotkami. Za 50 minut podáváme. Máte hlad? Jdeme na to!
- Sdílet na Facebook
-
Sdílet na Pinterest
- Uložit si recept
- Poslat e-mailem
- Tisknout
- /
- /
- Jáhlový nákyp s hříbky a tuňákem
Celkový čas: | 50 minut |
---|---|
Doba přípravy: | 20 minut |
Doba vaření: | 30 minut |
Autor: | xenia1 |
---|---|
Hodnost: | Rozkoukávám se (55%) |
ID receptu: | 63753 |
Kategorie: | Hlavní chod |
Ingredience
Na vytření pekáčku | |
---|---|
0,5 polévková lžíce | Olej slunečnicový |
Vařené jáhly | |
200 g | Jáhly - loupané proso |
1 kávová lžička | Sůl |
500 ml | Voda pitná |
Usmažené hříbky | |
2 stroužek | Česnek |
1 ks | Cibule |
300 g | Hříbky čerstvé |
0,5 kávová lžička | Kmín drcený |
1 polévková lžíce | Olej slunečnicový |
0,3 kávová lžička | Sůl |
Ostatní suroviny do nákypu | |
1 polévková lžíce | Koriandr čerstvý |
1 kávová lžička | Majoránka |
1 kávová lžička | Omáčka sójová |
2 špetka | Pepř bílý |
2 špetka | Sůl |
40 g | Sýr Eidam cihla 30% |
150 g | Tuňák ve vlastní šťávě |
Nutriční hodnoty jedné porce
Uhlovodany | 87g |
---|---|
Cholesterol | 0,0mg |
Draslík | 1g |
Vláknina | 22g |
Vitamín A | 199,0mg |
Vitamín B6 | 0,7mg |
Vitamín B12 | 0,0mg |
Vitamín C | 6,3mg |
Vitamín E | 2,2mg |
Vápník | 0,0mg |
Železo | 5,6mg |
Hodnoty jsou vztaženy na jednu porci. DDD (doporučená denní dávka) je založena na průměrných hodnotách pro dospělého člověka o váze 70kg z vyhlášky č. 225/2008 Sb.
Suroviny Olej slunečnicový, Jáhly - loupané proso, Sůl, Voda pitná, Česnek, Cibule, Hříbky čerstvé, Kmín drcený, Olej slunečnicový, Sůl, Koriandr čerstvý, Majoránka, Pepř bílý, Sůl mají zadané všechny známé hodnoty.
Suroviny Omáčka sójová, Sýr Eidam cihla 30%, Tuňák ve vlastní šťávě mají zadané pouze základní hodnoty. Výpočty nutriční tabulky, nemusí souhlasit se skutečností.
Jáhlový nákyp s hříbky a tuňákem postup přípravy receptu:
1 | Pekáček vytřeme olejem. Jáhly několikrát po sobě promyjeme v horké vodě, poté vodu slijeme, jáhly dáme do kastrólku, zalijeme čistou vodou v poměru 1:2, přidáme sůl a přivedeme vodu k varu. Pak snížíme teplotu a vaříme je doměkka přibližně 15-20 minut. Troubu si předehřejeme na 180°C. |
2 | Mezitím očištěnou cibuli a česnek pokrájíme nadrobno. V pánvi na rozehřátém oleji zpěníme cibuli s česnekem, přidáme očištěné, na plátky pokrájené houby, osolíme je, posypeme kmínem a vysmažíme je z vlastní šťávy. Tuňáka ve vlastí šťávě scedíme. |
3 | K měkkým jáhlům přidáme nastrouhaný sýr, usmažené houby a tuňáka. Ještě jáhly dochutíme majoránkou, koliandrem, solí, pepřem, sójovou omáčkou a vše dobře promícháme. Jáhlovou směs dáme do pekáčku, zarovnáme a vložíme do předehřáté trouby. |
4 | Jáhlový nákyp pečeme 35-40 minut dozlatova. Podáváme teplý i studený. Dobrou chuť. |
Poznámka
Jáhly jsou velice zdravé, pomáhají snižovat nadváhu.