Recept

Kuřecí stehna na kari se švestkami a jablkem

Palec nahoru
0
Palec dolu
0
0
Vyzkoušej recept
Celkový čas: 47 minut
Doba přípravy: 17 minut
Doba vaření: 30 minut
Autor:
Hodnost: Rozkoukávám se (52%)
ID receptu: 63755

Ingredience

1 ks Cibule
1 ks Jablka
0,5 polévková lžíce Kari koření
350 g Kuřecí stehna
0,5 polévková lžíce Máslo čerstvé
0,5 polévková lžíce Olej sezamový
1 kávová lžička Omáčka sójová
2 špetka Pepř bílý
2 špetka Sůl
0,5 kávová lžička Sůl mořská
250 ml Voda pitná
2 polévková lžíce Zakysaná smetana
50 g Švestky sušené vypeckované

Nutriční hodnoty jedné porce

26% Kalorie 519 kcal
Kilojoule 2 171kJ
9% Sacharidy 32 g
38% Tuky 29 g
44% Sodík 876 mg
60% Bílkoviny 34 g

Kuřecí stehna na kari se švestkami a jablkem postup přípravy receptu:

1

Omytá a osušená kuřecí stehna vykostíme, zbavíme kůže a nakrájíme maso na kostky. Očištěnou cibuli pokrájíme nadrobno. Omyté a oloupané jablko nastrouháme na jemném struhadle do misky. Sušené švestky bez pecek omyjeme a nakrájíme na proužky.

2

V hlubší pánvi na másle a oleji zpěníme cibuli, za stálého míchání přidáme maso, osolíme mořskou solí, posypeme kari, pepřem a společně s cibulí ho prudce orestujeme. Přimícháme nastrouhaná jablka, švestky, sójovou omáčku, znovu promícháme a pod poklicí dusíme 2-4 minuty. Jen dáváme pozor, aby se maso nepřipálilo. Poté přilijeme 200-250ml vody a pod poklicí maso dusíme doměkka přibližně 20 minut.

3

Během vaření maso občas promícháme, ke konci dušení (přibližně 2-3 minuty) přidáme 2 lžíce zakysané smetany, tak omáčku zjemníme. Podle chuti ji nakonec dosolíme.

4

Kuřecí maso na kari podáváme hned teplé.

Poznámka

Příloha: vařená Natural rýže.

Né, tento recept nemá fotku.

Přidej ji jako první a odměna je tvoje.
Přidat foto +5 zlaťáků

Komentáře a hodnocení

Jsi zaregistrovaný? Stačí se přihlásit, nebo zadej e-mail

Palec nahoru
0
Palec dolu
0
0
Vyzkoušej recept