Kuřecí stehna na kari se švestkami a jablkem - cítíte tu vůni? Zkuste si uvařit chuťovku podle receptu s fotkami. Za 47 minut podáváme. Máte hlad? Jdeme na to!
- Sdílet na Facebook
-
Sdílet na Pinterest
- Uložit si recept
- Poslat e-mailem
- Tisknout
- /
- /
- Kuřecí stehna na kari se švestkami a jablkem
Kuřecí stehna na kari se švestkami a jablkem
Celkový čas: | 47 minut |
---|---|
Doba přípravy: | 17 minut |
Doba vaření: | 30 minut |
Autor: | xenia1 |
---|---|
Hodnost: | Rozkoukávám se (55%) |
ID receptu: | 63755 |
Kategorie: | Maso |
Ingredience
1 ks | Cibule |
1 ks | Jablka |
0,5 polévková lžíce | Kari koření |
350 g | Kuřecí stehna |
0,5 polévková lžíce | Máslo čerstvé |
0,5 polévková lžíce | Olej sezamový |
1 kávová lžička | Omáčka sójová |
2 špetka | Pepř bílý |
2 špetka | Sůl |
0,5 kávová lžička | Sůl mořská |
250 ml | Voda pitná |
2 polévková lžíce | Zakysaná smetana |
50 g | Švestky sušené vypeckované |
Nutriční hodnoty jedné porce
Uhlovodany | 19g |
---|---|
Cholesterol | 154,6mg |
Draslík | 543,7mg |
Vláknina | 6g |
Vitamín A | 315,7mg |
Vitamín B6 | 0,6mg |
Vitamín B12 | 0,0mg |
Vitamín C | 8,5mg |
Vitamín E | 1,1mg |
Vápník | 0,0mg |
Železo | 7,8mg |
Hodnoty jsou vztaženy na jednu porci. DDD (doporučená denní dávka) je založena na průměrných hodnotách pro dospělého člověka o váze 70kg z vyhlášky č. 225/2008 Sb.
Suroviny Cibule, Jablka, Kari koření, Kuřecí stehna, Olej sezamový, Pepř bílý, Sůl, Voda pitná, Zakysaná smetana mají zadané všechny známé hodnoty.
Suroviny Máslo čerstvé, Omáčka sójová, Sůl mořská, Švestky sušené vypeckované mají zadané pouze základní hodnoty. Výpočty nutriční tabulky, nemusí souhlasit se skutečností.
Kuřecí stehna na kari se švestkami a jablkem postup přípravy receptu:
1 | Omytá a osušená kuřecí stehna vykostíme, zbavíme kůže a nakrájíme maso na kostky. Očištěnou cibuli pokrájíme nadrobno. Omyté a oloupané jablko nastrouháme na jemném struhadle do misky. Sušené švestky bez pecek omyjeme a nakrájíme na proužky. |
2 | V hlubší pánvi na másle a oleji zpěníme cibuli, za stálého míchání přidáme maso, osolíme mořskou solí, posypeme kari, pepřem a společně s cibulí ho prudce orestujeme. Přimícháme nastrouhaná jablka, švestky, sójovou omáčku, znovu promícháme a pod poklicí dusíme 2-4 minuty. Jen dáváme pozor, aby se maso nepřipálilo. Poté přilijeme 200-250ml vody a pod poklicí maso dusíme doměkka přibližně 20 minut. |
3 | Během vaření maso občas promícháme, ke konci dušení (přibližně 2-3 minuty) přidáme 2 lžíce zakysané smetany, tak omáčku zjemníme. Podle chuti ji nakonec dosolíme. |
4 | Kuřecí maso na kari podáváme hned teplé. |
Poznámka
Příloha: vařená Natural rýže.