Hemenegs - cítíte tu vůni? Zkuste si uvařit chuťovku podle receptu s fotkami. Za 12 minut podáváme. Máte hlad? Jdeme na to!
- Sdílet na Facebook
-
Sdílet na Pinterest
- Uložit si recept
- Poslat e-mailem
- Tisknout
- /
- /
- Hemenegs
Celkový čas: | 12 minut |
---|---|
Doba přípravy: | 4 minut |
Doba vaření: | 8 minut |
Autor: | Haas |
---|---|
Hodnost: | Rozkoukávám se (42%) |
ID receptu: | 63757 |
Kategorie: | Hlavní chod |
Ingredience
1 polévková lžíce | Olej rostlinný |
2 špetka | Pepř černý mletý |
4 plátek | Slanina vepřová |
0,3 kávová lžička | Sůl |
4 ks | Vejce slepičí |
Nutriční hodnoty jedné porce
10% Kalorie 205 kcal
Kilojoule 856kJ
0% Sacharidy 1 g
21% Tuky 16 g
14% Sodík 276 mg
26% Bílkoviny 15 g
Uhlovodany | 1g |
---|---|
Cholesterol | 492,0mg |
Draslík | 163,4mg |
Vláknina | 159,0mg |
Vitamín A | 565,7mg |
Vitamín B6 | 0,2mg |
Vitamín B12 | 0,0mg |
Vitamín C | 0,0mg |
Vitamín E | 1,4mg |
Vápník | 0,0mg |
Železo | 2,1mg |
Hodnoty jsou vztaženy na jednu porci. DDD (doporučená denní dávka) je založena na průměrných hodnotách pro dospělého člověka o váze 70kg z vyhlášky č. 225/2008 Sb.
Suroviny Olej rostlinný, Slanina vepřová, Sůl, Vejce slepičí mají zadané všechny známé hodnoty.
Suroviny Pepř černý mletý mají zadané pouze základní hodnoty. Výpočty nutriční tabulky, nemusí souhlasit se skutečností.
Hemenegs postup přípravy receptu:
1 | Na rozpálený tuk na pánvi položíme plátky slaniny a restujeme z obou stran. |
2 | Poté do pánve rozklepneme vajíčka, osolíme a opepříme a smažíme, až bílky ztuhnou. |
Poznámka
Podáváme s chlebem.