Recept

Paštika z drůbežích jater a vepřového masa

  • Evropa
Palec nahoru
0
Palec dolu
0
0
Vyzkoušej recept
Celkový čas: 160 minut
Doba přípravy: 160 minut
Doba vaření: 0 minut
Autor:
Hodnost: Rozkoukávám se (23%)
ID receptu: 6376

Ingredience

150 g Anglická slanina
500 g Játra drůbeží
0,5 ks Muškátový oříšek
1 špetka Pepř černý mletý
1 kávová lžička Provensálské koření
4 polévková lžíce Sherry brandy
1 špetka Sůl
1 ks Vaječný žloutek slepičí
750 g Vepřový bok
1 kávová lžička Zázvor mletý

Nutriční hodnoty jedné porce

35% Kalorie 683 kcal
Kilojoule 2 858kJ
1% Sacharidy 4 g
83% Tuky 62 g
15% Sodík 305 mg
42% Bílkoviny 23 g

Paštika z drůbežích jater a vepřového masa postup přípravy receptu:

1

150g jater si dáme stranou a nakrájíme na proužky.

2

Zbytek jater s vepřovým masem umeleme, osolíme, opepříme, přidáme žloutek, muškátový oříšek, provensálské koření a 4 lžíce brandy. Vše promícháme a rozmixujeme.

3

Připravíme si pekáč a dno i stěny pokryjeme plátky slaniny, na kterou rozetřeme půl masové směsi.

4

Na vrstvu položíme proužky jater a zakryjeme zbytkem masové směsi.

5

Vše překryjeme proužky slaniny.

6

Zakryjeme pekáč alobalem a dáme do většího pekáče s vodou.

7

2 hodiny pečeme ve vodní lázni. T

8

uk, který se vypeče slijeme a paštiku dáme vychladit.

Né, tento recept nemá fotku.

Přidej ji jako první a odměna je tvoje.
Přidat foto +5 zlaťáků

Komentáře a hodnocení

Jsi zaregistrovaný? Stačí se přihlásit, nebo zadej e-mail

Palec nahoru
0
Palec dolu
0
0
Vyzkoušej recept