Jednoduchý recept

Batátové hranolky s krémem

  • Slovensko
Palec nahoru
0
Palec dolu
0
0
Vyzkoušej recept
Celkový čas: 60 minut
Doba přípravy: 15 minut
Doba vaření: 45 minut
Autor:
Hodnost: Rozkoukávám se (52%)
ID receptu: 63760

Ingredience

1 ks Brambory sladké (Batáty)
2 kávová lžička Maizena - kukuřičný škrob
1 polévková lžíce Skořice mletá
2 špetka stévie
Vanilkový krém
1 polévková lžíce Sirup javorový
1 ks Vanilkový lusk
70 ml Zakysaná smetana
180 ml Řecký jogurt

Nutriční hodnoty jedné porce

10% Kalorie 201 kcal
Kilojoule 841kJ
7% Sacharidy 24 g
13% Tuky 10 g
2% Sodík 41 mg
8% Bílkoviny 5 g

Batátové hranolky s krémem postup přípravy receptu:

1

Oloupaný a omytý batát (okolo 1kg) nakrájíme na hranolky.

2

Do igelitového sáčku dáme mletou skořici, 1-2 špetku stévie a Maizenu, směs promícháme, pak do sáčku postupně dáme hranolky a vše protřepeme tak, aby se hranolky obalily kořením stejnoměrně. Plech si vyložíme pečícím papírem a hranolky poklademe na papír tak, aby bylo mezi nimi místo. Po 15-20 minutách hranolky obrátíme a pečeme je dalších 15-20 minut dozlatova.

3

Mezi tím, než se hranolky upečou připravíme vanilkový krém: do misky dáme bílý jogurt, kysanou smetanu, z jednoho vanilkového lusku vyškrábneme semínka, podle chuti přidáme javorový sirup. Vše promícháme a dáme na chvilku do chladničky.

4

Upečené batátové hranolky podáváme s vanilko-jogurovým krémem. Dobrou chuť.

Né, tento recept nemá fotku.

Přidej ji jako první a odměna je tvoje.
Přidat foto +5 zlaťáků

Komentáře a hodnocení

Jsi zaregistrovaný? Stačí se přihlásit, nebo zadej e-mail

Palec nahoru
0
Palec dolu
0
0
Vyzkoušej recept