Batátové hranolky s krémem - cítíte tu vůni? Zkuste si uvařit chuťovku podle receptu s fotkami. Za 60 minut podáváme. Máte hlad? Jdeme na to!
- Sdílet na Facebook
-
Sdílet na Pinterest
- Uložit si recept
- Poslat e-mailem
- Tisknout
- /
- /
- Batátové hranolky s krémem
Celkový čas: | 60 minut |
---|---|
Doba přípravy: | 15 minut |
Doba vaření: | 45 minut |
Autor: | xenia1 |
---|---|
Hodnost: | Rozkoukávám se (55%) |
ID receptu: | 63760 |
Kategorie: | Teplé předkrmy |
Ingredience
1 ks | Brambory sladké (Batáty) |
2 kávová lžička | Maizena - kukuřičný škrob |
1 polévková lžíce | Skořice mletá |
2 špetka | stévie |
Vanilkový krém | |
---|---|
180 ml | Řecký jogurt |
1 polévková lžíce | Sirup javorový |
1 ks | Vanilkový lusk |
70 ml | Zakysaná smetana |
Nutriční hodnoty jedné porce
Uhlovodany | 23g |
---|---|
Cholesterol | 21,1mg |
Draslík | 127,9mg |
Vláknina | 2g |
Vitamín A | 2g |
Vitamín B6 | 0,1mg |
Vitamín B12 | 0,0mg |
Vitamín C | 3,5mg |
Vitamín E | 0,3mg |
Vápník | 0,0mg |
Železo | 0,2mg |
Hodnoty jsou vztaženy na jednu porci. DDD (doporučená denní dávka) je založena na průměrných hodnotách pro dospělého člověka o váze 70kg z vyhlášky č. 225/2008 Sb.
Suroviny Brambory sladké (Batáty), Skořice mletá, Sirup javorový, Zakysaná smetana mají zadané všechny známé hodnoty.
Suroviny Maizena - kukuřičný škrob, Řecký jogurt, Vanilkový lusk mají zadané pouze základní hodnoty. Výpočty nutriční tabulky, nemusí souhlasit se skutečností.
Suroviny stévie nemají zadané kompletní nutriční hodnoty. Výpočty nutriční tabulky nemusí souhlasit se skutečností.
Batátové hranolky s krémem postup přípravy receptu:
1 | Oloupaný a omytý batát (okolo 1kg) nakrájíme na hranolky. |
2 | Do igelitového sáčku dáme mletou skořici, 1-2 špetku stévie a Maizenu, směs promícháme, pak do sáčku postupně dáme hranolky a vše protřepeme tak, aby se hranolky obalily kořením stejnoměrně. Plech si vyložíme pečícím papírem a hranolky poklademe na papír tak, aby bylo mezi nimi místo. Po 15-20 minutách hranolky obrátíme a pečeme je dalších 15-20 minut dozlatova. |
3 | Mezi tím, než se hranolky upečou připravíme vanilkový krém: do misky dáme bílý jogurt, kysanou smetanu, z jednoho vanilkového lusku vyškrábneme semínka, podle chuti přidáme javorový sirup. Vše promícháme a dáme na chvilku do chladničky. |
4 | Upečené batátové hranolky podáváme s vanilko-jogurovým krémem. Dobrou chuť. |