Jednoduchý recept

Bazalkové pesto s avokádem

  • Itálie
Palec nahoru
0
Palec dolu
0
0
Vyzkoušej recept
Celkový čas: 12 minut
Doba přípravy: 12 minut
Doba vaření: 0 minut
Autor:
Hodnost: Rozkoukávám se (55%)
ID receptu: 63761
Kategorie: Pomazánky

Ingredience

1 ks Avokádo
3 hrst Bazalka
3 stroužek Česnek
1 polévková lžíce Limetková šťáva
1 hrst Máta
5 polévková lžíce Olej olivový extra panenský
40 g Ořechy vlašské
3 špetka Pepř bílý
1 kávová lžička Sůl mořská
50 g Sýr Gran Moravia
3 polévková lžíce Voda pitná

Nutriční hodnoty jedné porce

11% Kalorie 222 kcal
Kilojoule 928kJ
2% Sacharidy 6 g
28% Tuky 21 g
20% Sodík 397 mg
10% Bílkoviny 6 g

Bazalkové pesto s avokádem postup přípravy receptu:

1

Z čerstvé omyté bazalky a máty otrháme lístky, dáme je do mixéru, přidáme vyškrabanou dužinu z jednoho avokáda, nadrobno posekané vlašské ořechy, pokrájené očištěné stroužky česneku, nastrouhaný tvrdý sýr Gran Moravia, olej, sůl, pepř, limetkovou šťávu a vodu. Vše rozmixujeme dohladka na konzistenci pyré.

2

Hotové pesto dáme do čisté sklenice, uzavřeme a dáme do lednice. Pesto v lednici vydrží 3 dny.

Poznámka

Použijeme na dochucení těstovin, salátů, zeleniny nebo jako pomazánku na chléb.

Né, tento recept nemá fotku.

Přidej ji jako první a odměna je tvoje.
Přidat foto +15 zlaťáků

Komentáře a hodnocení

Jsi zaregistrovaný? Stačí se přihlásit, nebo zadej e-mail

Palec nahoru
0
Palec dolu
0
0
Vyzkoušej recept