Marinované voňavé kuřecí nudličky - cítíte tu vůni? Zkuste si uvařit chuťovku podle receptu s fotkami. Za 28 minut podáváme. Máte hlad? Jdeme na to!
- Sdílet na Facebook
-
Sdílet na Pinterest
- Uložit si recept
- Poslat e-mailem
- Tisknout
- /
- /
- Marinované voňavé kuřecí nudličky
Celkový čas: | 28 minut |
---|---|
Doba přípravy: | 20 minut |
Doba vaření: | 8 minut |
Autor: | xenia1 |
---|---|
Hodnost: | Rozkoukávám se (55%) |
ID receptu: | 63763 |
Kategorie: | Maso |
Ingredience
Restované maso | |
---|---|
300 g | Kuřecí prsa |
1 polévková lžíce | Olej sezamový |
2 špetka | Pepř bílý |
3 špetka | Sůl |
1 kávová lžička | Zázvor mletý |
Marináda | |
1 stroužek | Česnek |
1 kávová lžička | Citrónová šťáva |
0,5 polévková lžíce | Olej sezamový |
3 polévková lžíce | Omáčka sójová |
1 kávová lžička | Povidla švestková |
3 polévková lžíce | Voda pitná |
Zelenina | |
1 ks | Okurka salátová |
6 ks | Rajčata Cherry |
4 ks | Ředkvička |
1 hrst | Salát ledový |
Nutriční hodnoty jedné porce
Uhlovodany | 16g |
---|---|
Cholesterol | 96,0mg |
Draslík | 1g |
Vláknina | 7g |
Vitamín A | 352,7mg |
Vitamín B6 | 1,4mg |
Vitamín B12 | 0,0mg |
Vitamín C | 38,4mg |
Vitamín E | 1,0mg |
Vápník | 0,0mg |
Železo | 2,5mg |
Hodnoty jsou vztaženy na jednu porci. DDD (doporučená denní dávka) je založena na průměrných hodnotách pro dospělého člověka o váze 70kg z vyhlášky č. 225/2008 Sb.
Suroviny Olej sezamový, Pepř bílý, Sůl, Zázvor mletý, Česnek, Olej sezamový, Voda pitná, Okurka salátová, Ředkvička, Salát ledový mají zadané všechny známé hodnoty.
Suroviny Kuřecí prsa, Omáčka sójová, Povidla švestková, Rajčata Cherry mají zadané pouze základní hodnoty. Výpočty nutriční tabulky, nemusí souhlasit se skutečností.
Suroviny Citrónová šťáva nemají zadané kompletní nutriční hodnoty. Výpočty nutriční tabulky nemusí souhlasit se skutečností.
Marinované voňavé kuřecí nudličky postup přípravy receptu:
1 | Připravíme si marinádu: do mísy dáme olej, sójovou omáčku, švestková povidla, utřený stroužek česneku, vodu a citrónovou šťávu. Omytá a osušená kuřecí prsa pokrájíme na nudličky a naložíme je do marinády na 2-3 hodiny. |
2 | Před restováním si připravíme zeleninu: omyjeme ředkvičky, cherry rajčata, salátovou okurku hadovku a salátové listy. Ředkvičky a okurek pokrájíme na plátky, cherry rajčata rozpůlíme. |
3 | V pánvi si rozpálíme olej, na něm maso zprudka, 2-3 minuty restujeme. Posypeme ho mletým zázvorem, bílým pepřem a solí, vše znovu promícháme a smažíme další 3-4 minuty. |
4 | Měkké maso dáme na talíře, ozdobíme čerstvou zeleninou a hned servírujeme. |
Poznámka
K zelenině podáváme omáčku s kešu oříšky, kterou pokapeme salátové listy.