Recept

Halušky z pohankové mouky s liškami a sýrovou omáčkou

  • Česko
Palec nahoru
0
Palec dolu
0
0
Vyzkoušej recept
Celkový čas: 40 minut
Doba přípravy: 20 minut
Doba vaření: 20 minut
Autor:
Hodnost: Rozkoukávám se (52%)
ID receptu: 63765

Ingredience

Houbová omáčka
100 ml Jogurt bílý
0,3 kávová lžička Kmín drcený
3 polévková lžíce Kokosová smetana
300 g Lišky čerstvé
0,5 polévková lžíce Máslo čerstvé
0,5 polévková lžíce Olej slunečnicový
2 špetka Pepř bílý
50 g Sýr Eidam cihla 30%
0,5 kávová lžička Sůl
60 ml Voda pitná
Halušky těsto
0,3 kávová lžička Kypřící prášek do pečiva
250 g Mouka pohanková
0,5 kávová lžička Sůl
200 ml Voda pitná
Na vaření halušek
1 kávová lžička Sůl
2,5 l Voda pitná

Nutriční hodnoty jedné porce

25% Kalorie 500 kcal
Kilojoule 2 092kJ
20% Sacharidy 71 g
23% Tuky 17 g
29% Sodík 571 mg
30% Bílkoviny 17 g

Halušky z pohankové mouky s liškami a sýrovou omáčkou postup přípravy receptu:

1

Nejdříve si připravíme houbovou omáčku: očištěné a omyté lišky pokrájíme na plátky. Tvrdý sýr jemně nastrouháme. V rendlíku rozehřejeme olej s máslem, na něm lišky vysmažíme z vlasní šťávy. Lišky poté osolíme, ochutíme pepřem, kmínem a přilijeme vodu. Lišky krátce povaříme, pak přimícháme smetanu a nastrouhaný sýr. Stále mícháme a jakmile se sýr roztaví, přidáme jogurt, pak rendlík odstavíme z plotny. Omáčku podle chuti dosolíme a uchováme teplou.

2

Do mísy prosejeme pohankovou mouku s kypřícím práškem, přidáme sůl, vlahou vodu a těsto důkladně promícháme. Mělo by mít polohustou konzistenci.

3

V hrnci přivedeme k varu vodu se solí. Na hrnec "posadíme" haluškovač - síto. Těsto přes síto, pomocí tvrdé stěrky, naházíme do vroucí vody. Teplotu snížíme, halušky ve vodě promícháme a vaříme do doby, než vyplavou na povrch. Vaříme je přibližně 2-3 minuty. Poté je sítem vyjmeme, dáme na talíře, polijeme je sýrovou omáčkou s liškami a hned servírujeme.

Né, tento recept nemá fotku.

Přidej ji jako první a odměna je tvoje.
Přidat foto +5 zlaťáků

Komentáře a hodnocení

Jsi zaregistrovaný? Stačí se přihlásit, nebo zadej e-mail

Palec nahoru
0
Palec dolu
0
0
Vyzkoušej recept