Recept

Hrachová kaše s hovězí svíčkovou

  • Česko
Palec nahoru
0
Palec dolu
0
0
Vyzkoušej recept
Celkový čas: 67 minut
Doba přípravy: 17 minut
Doba vaření: 50 minut
Autor:
Hodnost: Rozkoukávám se (55%)
ID receptu: 63767
Kategorie: Kaše

Ingredience

Vařený hrách
1 ks Cibule
200 g Hrách loupaný
1 kávová lžička Majoránka
1 ks Mrkev kořen
1 kávová lžička Sůl
600 ml Voda pitná
Dušené maso
2 ks Cibulka lahůdková
400 g Hovězí svíčková
1 polévková lžíce Olej olivový
1,5 kávová lžička Omáčka sójová
0,3 kávová lžička Pepř černý mletý
3 polévková lžíce Rajčata loupaná (konzervovaná)
0,5 kávová lžička Sůl

Nutriční hodnoty jedné porce

18% Kalorie 351 kcal
Kilojoule 1 468kJ
10% Sacharidy 37 g
3% Tuky 2 g
18% Sodík 366 mg
61% Bílkoviny 34 g

Hrachová kaše s hovězí svíčkovou postup přípravy receptu:

1

Promytý žlutý hrách dáme do hrnce, přilijeme vodu, ochutíme solí a přivedeme k varu. Majoránku, očištěnou celou cibuli a oloupanou mrkev přidáme k hrachu a pod poklicí pomalu hrách uvaříme doměkka. Občas hrách promícháme, dáváme pozor, aby se nepřipálil.

2

Omytou a osušenou hovězí svíčkovou pokrájíme na kostky velké přibližně 2x2cm. Očištěnou lahůdkovou cibulku pokrájíme na tenké kroužky. V pánvi rozpálíme olej, na něm maso krátce, za stálého míchání orestujeme. Restujeme přibližně 4-6 minut. Maso osolíme, ochutíme pepřem, přidáme pokrájenou cibulku, společně smažíme asi 2 minuty pak přimícháme sójovou omáčku, 3 lžíce loupaných rozmačkaných rajčat. Pod poklicí maso pomalu dusíme dalších 10-12 minut doměkka.

3

Z uvařené hrachové kaše vyjmeme mrkev s cibulí. Kaši rozdělíme na porce, do středu kaše dáme porce hovězího masa se šťávou a servírujeme.

Poznámka

Tip na přílohu: tmavý chléb a sladkokyselé znojemské okurky.

Né, tento recept nemá fotku.

Přidej ji jako první a odměna je tvoje.
Přidat foto +15 zlaťáků

Komentáře a hodnocení

Jsi zaregistrovaný? Stačí se přihlásit, nebo zadej e-mail

Palec nahoru
0
Palec dolu
0
0
Vyzkoušej recept