Recept

Špaldové placky s pikantním jehněčím masem

  • Česko
Palec nahoru
0
Palec dolu
0
0
Vyzkoušej recept
Celkový čas: 65 minut
Doba přípravy: 20 minut
Doba vaření: 45 minut
Autor:
Hodnost: Rozkoukávám se (55%)
ID receptu: 63768
Kategorie: Maso

Ingredience

Pikantní maso
1 ks Cibule
400 g Jehněčí maso
1,5 polévková lžíce Med včelí
1 polévková lžíce Olej olivový
3 špetka Pepř černý mletý
4 polévková lžíce Rajčata loupaná (konzervovaná)
0,5 kávová lžička Sůl
100 ml Voda pitná
3 polévková lžíce Worcester (worcesterská omáčka)
Placky
1 kávová lžička Majoránka
1,5 ks Mouka špaldová
2 polévková lžíce Olej olivový
2 špetka Pepř bílý
2 špetka Sůl mořská
125 ml Voda pitná
Příloha
80 g Salát kadeřavý
110 g Sýr Eidam cihla 30%

Nutriční hodnoty jedné porce

87% Kalorie 1,718 kcal
Kilojoule 7 188kJ
81% Sacharidy 290 g
41% Tuky 31 g
14% Sodík 287 mg
98% Bílkoviny 55 g

Špaldové placky s pikantním jehněčím masem postup přípravy receptu:

1

Omyté a osušené jehněčí maso nakrájíme na nudličky. Očištěnou cibuli pokrájíme nadrobno. V hlubší pánvi na rozehřátém oleji zpěníme cibuli, přidáme maso, rozmačkaná loupaná rajčata, sůl, pepř, vodu, vše promícháme a vaříme 17-20 minut. Když se šťáva zredukuje, přimícháme med, worcester a podle chuti maso ještě dosolíme a pod poklicí dusíme úplně doměkka.

2

Připravíme si těsto na placky: do mísy nasypeme špaldovou mouku, přidáme sůl, olej, pepř, majoránku a mírně teplou vodu. Vše dobře promícháme, těsto musí být dost husté, necháme ho chvíli odpočinout, pak ho rozdělíme na čtyři díly. Na pomoučeném vále z každého dílu těsta vytvarujeme tenší placku. Rozpálíme si nepřilnavou (nebo litinovou) pánev, na které placky nasucho upečeme dozlatova. Pečeme je přibližně po 1 minutě z každé strany.

3

Na upečené placky poklademe listy omytého salátu, na něj dáme horké porce masa, které posypeme nastrouhaným sýrem. Každou placku přehneme a hned teplou podáváme.

Né, tento recept nemá fotku.

Přidej ji jako první a odměna je tvoje.
Přidat foto +15 zlaťáků

Komentáře a hodnocení

Jsi zaregistrovaný? Stačí se přihlásit, nebo zadej e-mail

Palec nahoru
0
Palec dolu
0
0
Vyzkoušej recept