Špaldové placky s pikantním jehněčím masem - cítíte tu vůni? Zkuste si uvařit chuťovku podle receptu s fotkami. Za 65 minut podáváme. Máte hlad? Jdeme na to!
- Sdílet na Facebook
-
Sdílet na Pinterest
- Uložit si recept
- Poslat e-mailem
- Tisknout
- /
- /
- Špaldové placky s pikantním jehněčím masem
Celkový čas: | 65 minut |
---|---|
Doba přípravy: | 20 minut |
Doba vaření: | 45 minut |
Autor: | xenia1 |
---|---|
Hodnost: | Rozkoukávám se (55%) |
ID receptu: | 63768 |
Kategorie: | Maso |
Ingredience
Pikantní maso | |
---|---|
1 ks | Cibule |
400 g | Jehněčí maso |
1,5 polévková lžíce | Med včelí |
1 polévková lžíce | Olej olivový |
3 špetka | Pepř černý mletý |
4 polévková lžíce | Rajčata loupaná (konzervovaná) |
0,5 kávová lžička | Sůl |
100 ml | Voda pitná |
3 polévková lžíce | Worcester (worcesterská omáčka) |
Placky | |
1 kávová lžička | Majoránka |
1,5 ks | Mouka špaldová |
2 polévková lžíce | Olej olivový |
2 špetka | Pepř bílý |
2 špetka | Sůl mořská |
125 ml | Voda pitná |
Příloha | |
80 g | Salát kadeřavý |
110 g | Sýr Eidam cihla 30% |
Nutriční hodnoty jedné porce
Uhlovodany | 290g |
---|---|
Cholesterol | 80,0mg |
Draslík | 169,7mg |
Vláknina | 2g |
Vitamín A | 33,5mg |
Vitamín B6 | 0,1mg |
Vitamín B12 | 0,0mg |
Vitamín C | 6,3mg |
Vitamín E | 0,1mg |
Vápník | 0,0mg |
Železo | 950,9mg |
Hodnoty jsou vztaženy na jednu porci. DDD (doporučená denní dávka) je založena na průměrných hodnotách pro dospělého člověka o váze 70kg z vyhlášky č. 225/2008 Sb.
Suroviny Cibule, Med včelí, Rajčata loupaná (konzervovaná), Sůl, Voda pitná, Majoránka, Pepř bílý, Voda pitná mají zadané všechny známé hodnoty.
Suroviny Jehněčí maso, Olej olivový, Pepř černý mletý, Worcester (worcesterská omáčka), Mouka špaldová, Olej olivový, Sůl mořská, Salát kadeřavý, Sýr Eidam cihla 30% mají zadané pouze základní hodnoty. Výpočty nutriční tabulky, nemusí souhlasit se skutečností.
Špaldové placky s pikantním jehněčím masem postup přípravy receptu:
1 | Omyté a osušené jehněčí maso nakrájíme na nudličky. Očištěnou cibuli pokrájíme nadrobno. V hlubší pánvi na rozehřátém oleji zpěníme cibuli, přidáme maso, rozmačkaná loupaná rajčata, sůl, pepř, vodu, vše promícháme a vaříme 17-20 minut. Když se šťáva zredukuje, přimícháme med, worcester a podle chuti maso ještě dosolíme a pod poklicí dusíme úplně doměkka. |
2 | Připravíme si těsto na placky: do mísy nasypeme špaldovou mouku, přidáme sůl, olej, pepř, majoránku a mírně teplou vodu. Vše dobře promícháme, těsto musí být dost husté, necháme ho chvíli odpočinout, pak ho rozdělíme na čtyři díly. Na pomoučeném vále z každého dílu těsta vytvarujeme tenší placku. Rozpálíme si nepřilnavou (nebo litinovou) pánev, na které placky nasucho upečeme dozlatova. Pečeme je přibližně po 1 minutě z každé strany. |
3 | Na upečené placky poklademe listy omytého salátu, na něj dáme horké porce masa, které posypeme nastrouhaným sýrem. Každou placku přehneme a hned teplou podáváme. |