Humrový salát - cítíte tu vůni? Zkuste si uvařit chuťovku podle receptu s fotkami. Za 30 minut podáváme. Máte hlad? Jdeme na to!
- Sdílet na Facebook
-
Sdílet na Pinterest
- Uložit si recept
- Poslat e-mailem
- Tisknout
- /
- /
- Humrový salát
Celkový čas: | 30 minut |
---|---|
Doba přípravy: | 30 minut |
Doba vaření: | 0 minut |
Autor: | dudlik |
---|---|
Hodnost: | Rozkoukávám se (24%) |
ID receptu: | 6377 |
Kategorie: | Zelenina |
Ingredience
2 ks | Cibule |
1 ks | Citrony |
1 polévková lžíce | Cukr krupice |
1 kg | Filé z aljašské tresky |
2 ks | Majolka |
3 ks | Mrkev kořen |
1 špetka | Nové koření celé |
2 polévková lžíce | Ocet kvasný lihový |
4 ks | Okurky nakládané |
1 špetka | Pepř černý mletý |
1 špetka | Sůl |
Nutriční hodnoty jedné porce
Uhlovodany | 15g |
---|---|
Cholesterol | 280,0mg |
Draslík | 152,0mg |
Vláknina | 15g |
Vitamín A | 0,0mg |
Vitamín B6 | 0,1mg |
Vitamín B12 | 0,0mg |
Vitamín C | 21,1mg |
Vitamín E | 0,3mg |
Vápník | 0,0mg |
Železo | 4,3mg |
Hodnoty jsou vztaženy na jednu porci. DDD (doporučená denní dávka) je založena na průměrných hodnotách pro dospělého člověka o váze 70kg z vyhlášky č. 225/2008 Sb.
Suroviny Cibule, Citrony, Cukr krupice, Nové koření celé, Okurky nakládané, Sůl mají zadané všechny známé hodnoty.
Suroviny Filé z aljašské tresky, Majolka, Mrkev kořen, Ocet kvasný lihový, Pepř černý mletý mají zadané pouze základní hodnoty. Výpočty nutriční tabulky, nemusí souhlasit se skutečností.
Humrový salát postup přípravy receptu:
1 | Kořenovou zeleninu uvaříme s filé, solí, cibulí a octem, až je mrkev měkká. |
2 | Scedíme, rybí maso rozdrobíme do mísy, mrkev rozmačkáme vidličkou a smícháme s rybou. |
3 | Nasekáme okurky a cibuli, opepříme, dáme cukr, osolíme a pokapeme citronovou šťávou. |
4 | Pár hodin necháme uležet, pak vmícháme majonézu a podáváme. |
Poznámka
z citronu vymačkáme šťávu