Recept

Kokosovo-mandlový koláč s borůvkami

  • Česko
Palec nahoru
0
Palec dolu
0
0
Vyzkoušej recept
Celkový čas: 75 minut
Doba přípravy: 20 minut
Doba vaření: 55 minut
Autor:
Hodnost: Rozkoukávám se (52%)
ID receptu: 63773

Ingredience

Na vytření formy
0,5 polévková lžíce Máslo čerstvé
Těsto
3 polévková lžíce Kokos - mletý (Kopra)
5 polévková lžíce Kokosová moučka
5 polévková lžíce Mandle
1 polévková lžíce Med včelí
200 ml Mléko plnotučné
1 kávová lžička Skořice mletá
1 kávová lžička Tresť vanilková
2 ks Vejce slepičí
Zálivka
120 g Borůvky
30 g Brusinky sušené
250 ml Jablečné pyré s jahodami
125 ml Jogurt bílý
2 polévková lžíce Med včelí
2 ks Vejce slepičí

Nutriční hodnoty jedné porce

30% Kalorie 582 kcal
Kilojoule 2 436kJ
16% Sacharidy 56 g
46% Tuky 34 g
6% Sodík 128 mg
34% Bílkoviny 19 g

Kokosovo-mandlový koláč s borůvkami postup přípravy receptu:

1

V mixéru si najemno rozmixujeme pokrájené loupané mandle. Dáme je do mísy, přidáme kokosovou mouku, strouhaný kokos, tekutý med, skořici, 2 žloutky, vanilkový extrakt, mléko a směs dobře promícháme. Z vaječných bílků vyšleháme tuhý sníh, který zapracujeme do těsta. Troubu si předehřejeme na 180°C. Dortovou formu vytřeme rozehřátým máslem a těsto nalejeme do formy, kterou vložíme do středu předehřáté trouby. Kokosový korpus pečeme přibližně 25 minut dozlatova.

2

Mezitím si připravíme směs, kterou polejeme upečený korpus: v míse si rozšleháme vejce s jogurtem, tekutým medem a jablečným pyré. Přidáme omyté borůvky, sušené brusinky a vše promícháme.

3

Upečený kokosový korpus vyjmeme z trouby, po chvíli ho nakrájíme ve formě na porce (trojúhelníky), přelejeme zálivkou s borůvkami, povrch formy překryjeme pečícím papírem a dopečeme ho při 195°C přibližně 20-30 minut. Koláč podáváme teplý i vychladlý.

Né, tento recept nemá fotku.

Přidej ji jako první a odměna je tvoje.
Přidat foto +5 zlaťáků

Komentáře a hodnocení

Jsi zaregistrovaný? Stačí se přihlásit, nebo zadej e-mail

Palec nahoru
0
Palec dolu
0
0
Vyzkoušej recept