Jednoduchý recept

Bylinkový bulgur s cherry rajčaty, kozím sýrem a dubáčkem

Palec nahoru
0
Palec dolu
0
0
Vyzkoušej recept
Celkový čas: 20 minut
Doba přípravy: 20 minut
Doba vaření: 0 minut
Autor:
Hodnost: Rozkoukávám se (55%)
ID receptu: 63781
Kategorie: Studené saláty

Ingredience

Namočený bulgur
1 hrnek Bulgur
1 kávová lžička Sůl mořská
750 ml Voda pitná
Ostatní suroviny
1 ks Cibulka lahůdková
0,5 polévková lžíce Citrónová šťáva
1 polévková lžíce Kopr čerstvý
2 polévková lžíce Máta
1 ks Okurka salátová
3 polévková lžíce Olej olivový extra panenský
3 špetka Pepř bílý
2 polévková lžíce Petržel hladkolistá
200 g Rajčata Cherry
200 g Salát listový Dubáček
0,5 kávová lžička Sůl mořská
150 g Sýr kozí

Nutriční hodnoty jedné porce

28% Kalorie 559 kcal
Kilojoule 2 341kJ
24% Sacharidy 85 g
9% Tuky 7 g
49% Sodík 975 mg
40% Bílkoviny 22 g

Bylinkový bulgur s cherry rajčaty, kozím sýrem a dubáčkem postup přípravy receptu:

1

Světlejší bulgur dáme do hrnce, zalijeme ho studenou, mírně osolenou vodou, a necháme hodinu nabobtnat.

2

Omyjeme listy salátu a bylinky - máty, kopr a petrželku. Bylinky okrájíme nadrobno, salátové listy potrháme na menší kusy. Omytá cherry rajčata rozkrájíme na poloviny, omytou salátovou okurku podélně rozkrojíme, pak nakrájíme plátky. Očištěnou lahůdkovou cibulku nakrájíme na tenké kroužky.

3

Nabobtnalý bulgur dáme do mísy, pokapeme ho olivovým olejem, posypeme čerstvě pomletým pepřem a osolíme. Přidáme bylinky, salátové listy, rajčata, okurku a vše dobře promícháme a dochutíme citrónovou šťávou. Salát na míse posypeme rozdrobeným kozím sýrem a hned podáváme.

Né, tento recept nemá fotku.

Přidej ji jako první a odměna je tvoje.
Přidat foto +15 zlaťáků

Komentáře a hodnocení

Jsi zaregistrovaný? Stačí se přihlásit, nebo zadej e-mail

Palec nahoru
0
Palec dolu
0
0
Vyzkoušej recept