Bylinkový bulgur s cherry rajčaty, kozím sýrem a dubáčkem - cítíte tu vůni? Zkuste si uvařit chuťovku podle receptu s fotkami. Za 20 minut podáváme. Máte hlad? Jdeme na to!
- Sdílet na Facebook
-
Sdílet na Pinterest
- Uložit si recept
- Poslat e-mailem
- Tisknout
- /
- /
- Bylinkový bulgur s cherry rajčaty, kozím sýrem a dubáčkem
Bylinkový bulgur s cherry rajčaty, kozím sýrem a dubáčkem
Celkový čas: | 20 minut |
---|---|
Doba přípravy: | 20 minut |
Doba vaření: | 0 minut |
Autor: | xenia1 |
---|---|
Hodnost: | Rozkoukávám se (55%) |
ID receptu: | 63781 |
Kategorie: | Studené saláty |
Ingredience
Namočený bulgur | |
---|---|
1 hrnek | Bulgur |
1 kávová lžička | Sůl mořská |
750 ml | Voda pitná |
Ostatní suroviny | |
1 ks | Cibulka lahůdková |
0,5 polévková lžíce | Citrónová šťáva |
1 polévková lžíce | Kopr čerstvý |
2 polévková lžíce | Máta |
1 ks | Okurka salátová |
3 polévková lžíce | Olej olivový extra panenský |
3 špetka | Pepř bílý |
2 polévková lžíce | Petržel hladkolistá |
200 g | Rajčata Cherry |
200 g | Salát listový Dubáček |
0,5 kávová lžička | Sůl mořská |
150 g | Sýr kozí |
Nutriční hodnoty jedné porce
Uhlovodany | 85g |
---|---|
Cholesterol | 29,6mg |
Draslík | 816,5mg |
Vláknina | 40g |
Vitamín A | 858,1mg |
Vitamín B6 | 0,5mg |
Vitamín B12 | 0,0mg |
Vitamín C | 19,2mg |
Vitamín E | 0,2mg |
Vápník | 0,0mg |
Železo | 3,8mg |
Hodnoty jsou vztaženy na jednu porci. DDD (doporučená denní dávka) je založena na průměrných hodnotách pro dospělého člověka o váze 70kg z vyhlášky č. 225/2008 Sb.
Suroviny Bulgur, Voda pitná, Kopr čerstvý, Máta, Okurka salátová, Pepř bílý, Sýr kozí mají zadané všechny známé hodnoty.
Suroviny Sůl mořská, Olej olivový extra panenský, Rajčata Cherry, Salát listový Dubáček, Sůl mořská mají zadané pouze základní hodnoty. Výpočty nutriční tabulky, nemusí souhlasit se skutečností.
Suroviny Cibulka lahůdková, Citrónová šťáva, Petržel hladkolistá nemají zadané kompletní nutriční hodnoty. Výpočty nutriční tabulky nemusí souhlasit se skutečností.

Bylinkový bulgur s cherry rajčaty, kozím sýrem a dubáčkem postup přípravy receptu:
1 | Světlejší bulgur dáme do hrnce, zalijeme ho studenou, mírně osolenou vodou, a necháme hodinu nabobtnat. |
2 | Omyjeme listy salátu a bylinky - máty, kopr a petrželku. Bylinky okrájíme nadrobno, salátové listy potrháme na menší kusy. Omytá cherry rajčata rozkrájíme na poloviny, omytou salátovou okurku podélně rozkrojíme, pak nakrájíme plátky. Očištěnou lahůdkovou cibulku nakrájíme na tenké kroužky. |
3 | Nabobtnalý bulgur dáme do mísy, pokapeme ho olivovým olejem, posypeme čerstvě pomletým pepřem a osolíme. Přidáme bylinky, salátové listy, rajčata, okurku a vše dobře promícháme a dochutíme citrónovou šťávou. Salát na míse posypeme rozdrobeným kozím sýrem a hned podáváme. |