Recept

Větrníčky s karamelovým krémem

  • Česko
Palec nahoru
0
Palec dolu
0
0
Vyzkoušej recept
Celkový čas: 80 minut
Doba přípravy: 40 minut
Doba vaření: 40 minut
Autor:
Hodnost: Rozkoukávám se (42%)
ID receptu: 63785

Ingredience

250 g Mouka pšeničná hladká T 650
1 špetka Sůl
250 g Tuk Hera jedlý
2 ks Vaječný bílek slepičí
6 ks Vejce slepičí
500 l Voda pitná
Na krém
100 g Cukr krupice
40 g Cukr moučkový
0,5 ks Cukr vanilka
200 g Máslo čerstvé
40 g Pudink vanilkový
350 ml Smetana 33% (šlehačka)
1 ks Vaječný žloutek slepičí
Na polevu
220 g Cukr krupice
220 g Cukr moučkový
3 polévková lžíce Mléko polotučné

Nutriční hodnoty jedné porce

70% Kalorie 1,386 kcal
Kilojoule 5 800kJ
37% Sacharidy 132 g
118% Tuky 88 g
174% Sodík 3 g
28% Bílkoviny 16 g

Větrníčky s karamelovým krémem postup přípravy receptu:

1

Plech vyložíme pečicím papírem, troubu předehřejeme na 200 °C.

2

V hrnci rozpustíme Heru v horké vodě se solí. Poté vsypeme mouku, kterou zahříváme a neustále mícháme, až se leskne a nechytá se hrnce. Těsto za občasného promíchání necháme vychladnout.

3

Do vychladlého těsta postupně vmícháme vejce i bílky. Těsto dáme do cukrářského sáčku a na plechu tvoříme malé hromádky. Pečeme v předehřáté troubě asi 10 minut, poté teplotu snížíme na 170 °C a pečeme ještě asi 15 minut. Troubu během pečení neotvíráme.

4

Upečené větrníčky necháme vychladnout, překrojíme a plníme krémem.

5

Na krém na pánvi rozpustíme krupicový cukr, vmícháme 200 ml smetany a za stálého míchání rozvaříme.

6

V kastrolu smícháme zbylou smetanu, žloutek s pudinkovým práškem, přilijeme hotový karamel, šleháme až k varu. Povaříme zhruba 2 minuty a za občasného míchání necháme vychladnout.

7

V mixeru ušleháme moučkový cukr se změklým máslem a vanilkovým cukrem. Postupně přimícháme vychladlý karamelový krém. Krémem plníme větrníčky.

8

Na polevu v kastrolu rozpustíme krupicový cukr, přilijeme mléko a povaříme za stálého míchání.

9

Do misky prosejeme moučkový cukr, ten zalijeme karamelem a dobře promícháme. Vzniklou polevou větrníčky přelijeme.

Né, tento recept nemá fotku.

Přidej ji jako první a odměna je tvoje.
Přidat foto +15 zlaťáků

Komentáře a hodnocení

Jsi zaregistrovaný? Stačí se přihlásit, nebo zadej e-mail

Palec nahoru
0
Palec dolu
0
0
Vyzkoušej recept