Kuřecí prsíčka s brokolicí - cítíte tu vůni? Zkuste si uvařit chuťovku podle receptu s fotkami. Za 35 minut podáváme. Máte hlad? Jdeme na to!
- Sdílet na Facebook
-
Sdílet na Pinterest
- Uložit si recept
- Poslat e-mailem
- Tisknout
- /
- /
- Kuřecí prsíčka s brokolicí
Celkový čas: | 35 minut |
---|---|
Doba přípravy: | 15 minut |
Doba vaření: | 20 minut |
Autor: | Roman Paulus |
---|---|
Hodnost: | Jen se vezu (21%) |
ID receptu: | 63786 |
Kategorie: | Maso |
Ingredience
200 g | Brokolice |
4 stroužek | Česnek |
1 ks | Chilli paprička |
800 g | Kuřecí prsa |
50 g | Máslo čerstvé |
2 polévková lžíce | Mouka pšeničná hladká T 650 |
2 polévková lžíce | Olej olivový |
1 špetka | Pepř černý mletý |
1 polévková lžíce | Petržel - nať |
1 kávová lžička | Sůl |
1 kávová lžička | Tymián čerstvý |
100 ml | Víno bílé |
Nutriční hodnoty jedné porce
Uhlovodany | 6g |
---|---|
Cholesterol | 143,0mg |
Draslík | 956,0mg |
Vláknina | 3g |
Vitamín A | 108,0mg |
Vitamín B6 | 1,7mg |
Vitamín B12 | 0,0mg |
Vitamín C | 54,8mg |
Vitamín E | 0,8mg |
Vápník | 0,0mg |
Železo | 15,2mg |
Hodnoty jsou vztaženy na jednu porci. DDD (doporučená denní dávka) je založena na průměrných hodnotách pro dospělého člověka o váze 70kg z vyhlášky č. 225/2008 Sb.
Suroviny Česnek, Chilli paprička, Sůl, Tymián čerstvý, Víno bílé mají zadané všechny známé hodnoty.
Suroviny Brokolice, Kuřecí prsa, Máslo čerstvé, Mouka pšeničná hladká T 650, Olej olivový, Pepř černý mletý, Petržel - nať mají zadané pouze základní hodnoty. Výpočty nutriční tabulky, nemusí souhlasit se skutečností.
Kuřecí prsíčka s brokolicí postup přípravy receptu:
1 | Kuřecí prsa nakrájíme na tenčí plátky, z obou stran je osolíme, opepříme a poprášíme moukou. Plátky opečeme v pánvi na rozpáleném oleji dozlatova. Vyjmeme na talíř, pánev necháme na sporáku, budeme na ni opékat zeleninu. Do pánve přilijeme trochu oleje a orestujeme na něm oloupaný, na plátky nakrájený česnek, tymián, najemno nakrájenou papričku a růžičky brokolice. Podlijeme vínem, (příp. i vývarem - nemusí být) a krátce podusíme - brokolice má zůstat křehká. |
2 | Do pánve vrátíme maso, vše prohřejeme, posypeme nasekanou petrželkou, promícháme a zjemníme máslem. |
Poznámka
Podáváme samostatně nebo například s bramborovými noky a trochou vařené pohanky. Jako příloha je vhodná i rýže, vařené těstoviny nebo bageta.