Recept

Karamelová lízátka s mořskou solí

Palec nahoru
0
Palec dolu
0
0
Vyzkoušej recept
Celkový čas: 50 minut
Doba přípravy: 30 minut
Doba vaření: 20 minut
Autor:
Hodnost: Jen se vezu (29%)
ID receptu: 63790

Ingredience

1 kávová lžička Citronová šťáva
200 g Cukr krupice
80 g Kukuřičný sirup
60 g Máslo čerstvé
1,5 kávová lžička Sůl mořská
1 kávová lžička Tresť vanilková
2 polévková lžíce Voda pitná

Nutriční hodnoty jedné porce

8% Kalorie 152 kcal
Kilojoule 636kJ
7% Sacharidy 25 g
8% Tuky 6 g
18% Sodík 369 mg
0% Bílkoviny 0 g

Karamelová lízátka s mořskou solí postup přípravy receptu:

1

Do prohlubní ve formě na cukrová lízátka ( průměr prohlubně 5 cm ) naneseme velmi tenkou vrstvu rostlinného oleje, nebo nastříkáme olejem ve spreji. Do prohlubní vložíme tyčky na lízátka a formu odložíme.

2

Smícháme vodu, světlý kukuřičný sirup, krupicový cukr, citronovou šťávu a mořskou sůl v rendlíku o objemu 1,8 litru. Vaříme a mícháme na středně silném ohni, dokud se cukr nerozpustí. Navlhčíme štětec a setřeme roztok ze stěn rendlíku, tím zabráníme tvorbě krystalů.

3

Když začne sirup vařit, dámě do rendlíku cukrářský teploměr a po jedné vmícháme kostičky másla. Vaříme za občasného míchání dokud není na teploměru 149 °C. Odstavíme rendlík a vmícháme vanilkovou příchuť.

4

Pomocí lžíce naneseme horký sirup s máslem do prohlubní ve formě tak, abychom zakryli konce tyček. Po vychladnutí nevytahujeme lízátka z formy za tyčky, ale opatrně prohneme formu dozadu aby se lízátka uvolnila a nezlámala a pak z ní lízátka jednoduše vyklopíme. Z tohoto množství surovin získáme 8 lízátek o průměru 5 cm.

5

Podle chuti lízátka posypeme hrubou mořskou solí.

6

Lízátka zabalená jednotlivě do plastové folie a uložená v uzavřené vzduchotěsné nádobě vydrží při pokojové teplotě až měsíc.

Né, tento recept nemá fotku.

Přidej ji jako první a odměna je tvoje.
Přidat foto +5 zlaťáků

Komentáře a hodnocení

Jsi zaregistrovaný? Stačí se přihlásit, nebo zadej e-mail

Palec nahoru
0
Palec dolu
0
0
Vyzkoušej recept