Jednoduchý recept

Italská tagliata s rukolou a parmezánem

  • Itálie
Palec nahoru
0
Palec dolu
0
0
Vyzkoušej recept
Celkový čas: 19 minut
Doba přípravy: 15 minut
Doba vaření: 4 minut
Autor:
Hodnost: Jen se vezu (21%)
ID receptu: 63791
Kategorie: Studené předkrmy

Ingredience

1 stroužek Česnek
1 ks Chilli paprička
1 ks Citrony
800 g Hovězí svíčková
3 polévková lžíce Kapary sterilované
150 ml Olej olivový extra panenský
1 špetka Pepř černý mletý
2 hrst Rukola
0,5 kávová lžička Sůl
30 g Sýr Parmezán

Nutriční hodnoty jedné porce

32% Kalorie 638 kcal
Kilojoule 2 667kJ
1% Sacharidy 5 g
53% Tuky 40 g
41% Sodík 823 mg
85% Bílkoviny 48 g

Italská tagliata s rukolou a parmezánem postup přípravy receptu:

1

Kapary, oloupaný česnek, popřípadě chilli papričku nasekáme nadrobno. Přidáme nastrouhanou kůru a šťávu z omytého citronu, přilijeme olivový olej, osolíme a promícháme. Odložíme stranou.

2

Hovězí svíčkovou nakrájíme na čtyři stejné plátky, osolíme, opepříme a potřeme olivovým olejem. Na rozpáleném grilu (popř. grilovací pánvi) opékáme z každé strany asi 2 minuty, jen aby se maso zatáhlo a vytvořila se kůrka. Uvnitř má zůstat maso syrové. Necháme asi deset minut odpočinout a potom nakrájíme na tenké plátky.

3

Plátky upravíme na talíř vyložený rukolou, mírně dosolíme, přelijeme salsou z kaparů a citronu a posypeme hoblinkami parmezánu.

Poznámka

Chilli papričku můžeme při přípravě vynechat. Pokrm vhodně doplníme chlebovými chipsy nebo krutony.

Né, tento recept nemá fotku.

Přidej ji jako první a odměna je tvoje.
Přidat foto +15 zlaťáků

Komentáře a hodnocení

Jsi zaregistrovaný? Stačí se přihlásit, nebo zadej e-mail

Palec nahoru
0
Palec dolu
0
0
Vyzkoušej recept