Kachní játra se smrži a bramborovou kaší - cítíte tu vůni? Zkuste si uvařit chuťovku podle receptu s fotkami. Za 40 minut podáváme. Máte hlad? Jdeme na to!
- Sdílet na Facebook
-
Sdílet na Pinterest
- Uložit si recept
- Poslat e-mailem
- Tisknout
- /
- /
- Kachní játra se smrži a bramborovou kaší
Celkový čas: | 40 minut |
---|---|
Doba přípravy: | 15 minut |
Doba vaření: | 25 minut |
Autor: | Roman Paulus |
---|---|
Hodnost: | Jen se vezu (21%) |
ID receptu: | 63793 |
Kategorie: | Maso |
Ingredience
500 g | Brambory |
4 plátek | Játra kachní |
130 g | Máslo čerstvé |
2 polévková lžíce | Mouka pšeničná hladká T 650 |
1 špetka | Pepř černý mletý |
1 polévková lžíce | Petržel - nať |
150 ml | Smetana 12% (konzumní) |
1 hrst | Smrže čerstvé |
1 kávová lžička | Sůl |
1 l | Voda pitná |
Nutriční hodnoty jedné porce
Uhlovodany | 16g |
---|---|
Cholesterol | 59,2mg |
Draslík | 527,7mg |
Vláknina | 6g |
Vitamín A | 399,1mg |
Vitamín B6 | 0,3mg |
Vitamín B12 | 0,0mg |
Vitamín C | 16,2mg |
Vitamín E | 0,0mg |
Vápník | 0,0mg |
Železo | 77,7mg |
Hodnoty jsou vztaženy na jednu porci. DDD (doporučená denní dávka) je založena na průměrných hodnotách pro dospělého člověka o váze 70kg z vyhlášky č. 225/2008 Sb.
Suroviny Brambory, Játra kachní, Sůl, Voda pitná mají zadané všechny známé hodnoty.
Suroviny Máslo čerstvé, Mouka pšeničná hladká T 650, Pepř černý mletý, Petržel - nať, Smetana 12% (konzumní), Smrže čerstvé mají zadané pouze základní hodnoty. Výpočty nutriční tabulky, nemusí souhlasit se skutečností.
Kachní játra se smrži a bramborovou kaší postup přípravy receptu:
1 | Oloupané brambory uvaříme v osolené vodě doměkka a slijeme. Ještě teplé brambory propasírujeme nebo rozšťoucháme a postupně k nim přidáváme horkou smetanu (nebo plnotučné mléko) a vychlazené máslo (100g.) Důkladně vše rozmícháme, v případě potřeby kaši přisolíme. |
2 | Plátky foie gras osolíme a opepříme, obalíme zlehka v mouce a zprudka opečeme na pánvi. |
3 | Smrže dobře promyjeme pod tekoucí vodou (zvlášť dobře myjeme klobouky – v jejich záhybech často zůstávají zrnka písku či nečistot), orestujeme je na zbylém másle na pánvi, osolíme, opepříme a krátce podusíme. |
4 | Smrže podáváme společně s opečenými plátky jater a bramborovou kaší. Na talíři dozdobíme čerstvou petrželkou. |