Palec nahoru
0
Palec dolu
0
0
Vyzkoušej recept
Celkový čas: 80 minut
Doba přípravy: 45 minut
Doba vaření: 35 minut
Autor:
Hodnost: Jen se vezu (33%)
ID receptu: 63795
Kategorie: Lízátka

Ingredience

1 kávová lžička Citronová příchuť
200 g Cukr krupice
310 g Kukuřičný sirup
0,8 kávová lžička Kyselina citronová
1 kávová lžička Marshmallow příchuť
0,5 kávová lžička Potravinářská barva
0,1 kávová lžička Potravinářské barvivo žluté
1 kávová lžička Tresť vanilková
110 ml Voda pitná

Nutriční hodnoty jedné porce

5% Kalorie 97 kcal
Kilojoule 406kJ
7% Sacharidy 25 g
0% Tuky 0 g
0% Sodík 1 mg
0% Bílkoviny 0 g

Lízátka žlutobílá postup přípravy receptu:

1

K výrobě lízátek podle tohoto receptu se nejlépe hodí použít formy alespoň 6 mm hluboké, průměr 5 cm. Postříkáme prohlubně velmi tenkou vrstvou oleje ve spreji, nebo je vytřeme jedlým olejem.

2

Začneme přípravou citronové vrstvy. Smícháme 100 g cukru, 55 ml vody a 155 g světlého kukuřičného sirupu v malém rendlíku. Na středně silném ohni mícháme, dokud se nerozpustí cukr, pak navlhčeným štětcem setřeme roztok ze stěn rendlíku, aby se zabránilo tvorbě krystalů. Jakmile začne sirup vařit, vložíme do rendlíku cukrářský teploměr. Vaříme za občasného míchání, dokud nám teploměr neukáže teplotu 149 °C. Odstavíme rendlík a počkáme, dokud sirup nepřestane bublat. Pak vmícháme 3/4 lžičky kyseliny citronové, lžičku citronové příchuti a 2 - 3 kapky žluté gelové potravinářské barvy.

3

Ještě horký sirup pomocí lžíce opatrně naneseme do prohlubní ve formě tak, aby byla každá prohlubeň naplněna zhruba do poloviny. Do prohlubní vložíme konce tyček na lízátka a necháme citronovou vrstvu chladnout. Umyjeme rendlík a teploměr a pustíme se do přípravy vanilkové vrstvy.

4

Příprava vanilkové vrstvy probíhá stejným způsobem, jako u citronové vrstvy. Smícháme 100 g cukru, 55 ml vody a 155 g světlého kukuřičného sirupu v malém rendlíku. Na středně silném ohni mícháme, dokud se nerozpustí cukr, pak navlhčeným štětcem setřeme roztok ze stěn rendlíku, aby se zabránilo tvorbě krystalů. Jakmile začne sirup vařit, vložíme do rendlíku cukrářský teploměr. Vaříme za občasného míchání, dokud nám teploměr neukáže teplotu 149 °C. Odstavíme rendlík a počkáme, dokud sirup nepřestane bublat. Pak vmícháme 1 lžičku příchuti pro hmotu marshmallow, lžičku bezbarvé vanilkové příchuti a půl lžičky bílé potravinářské barvy. Hmotu naneseme pomocí lžíce na ztuhlou citronovou vrstvu ve formě tak, aby dosahovala až po okraj prohlubní. Při pokojové teplotě necháme lízátka chladnout a tuhnout. Po vychladnutí nevytahujeme lízátka z prohlubní za tyčky, ale formu opatrně prohneme dozadu aby se lízátka uvolnila a pak je snadno z formy vyklopíme.

5

Lízátka zabalená jednotlivě do plastové folie a uložená v uzavřené vzduchotěsné nádobě vydrží při pokojové teplotě až měsíc.

Né, tento recept nemá fotku.

Přidej ji jako první a odměna je tvoje.
Přidat foto +15 zlaťáků

Komentáře a hodnocení

Jsi zaregistrovaný? Stačí se přihlásit, nebo zadej e-mail

Palec nahoru
0
Palec dolu
0
0
Vyzkoušej recept